Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Πάρνηθα – Εκκενώθηκε το πάρκινγκ του τελεφερίκ – Μήνυμα από το 112 και για τους Θρακομακεδόνες

 Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Πάρνηθα – Εκκενώθηκε το πάρκινγκ του τελεφερίκ – Μήνυμα από το 112  και για τους Θρακομακεδόνες

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με την φωτιά στην Πάρνηθα. Τα ξημερώματα (στις 4) έγινε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή, ενώ εκκενώθηκε το πάρκινγκ του τελεφερίκ. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 και για εκκένωση στους Θρακομακεδόνες.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο MEGA ο Νίκος Ξαγοράρης, αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Μενιδίου, η φωτιά έχει αναζωπύρωση και κατευθύνεται ξανά προς τον Εθνικό Δρυμό.

Η αναζωπύρωση καταγράφηκε γύρω στις 3:30, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες έφτασαν κατά τις 4:00 στην Λεωφόρο Πάρνηθος.

Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης στους οικισμούς: Αγία Παρασκευή, Μποσκίζα, Πανόραμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε πως και οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν εάν χρειαστεί.

Η πυρκαγιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και εκκενώθηκε το πάρκινγκ του τελεφερίκ, ο Άγιος Νικόλαος και η Αγία Παρασκευή, ενώ ετοιμάζονται να εκκενωθούν εντός ολίγου οι Θρακομακεδόνες και το Πανόραμα Μενιδίου.

Πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στη δασική περιοχή αριστερά όπως ανεβαίνουμε τη λεωφόρο Πάρνηθος προς το τελεφερικ.

Παράλληλα, είναι όλα έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν σε λίγο τα εναέρια μέσα με τον κ. Αρτοποιό να αναφέρει πως θα είναι περισσότερα τα ελικόπτερα σε σχέση με τη χθεσινή επιχείρηση πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Aπό τη συμβολή της Λεωφόρου Πάρνηθας και Μπόσκιζα
  • Eπί της οδού Φιλίας των Λαών προς κατασκηνώσεις.

Παράλληλα, αποκαθίσταται στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα. Δυστυχώς μέχρι και αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, οι άνεμοι θα έχουν ένταση ακόμα και 7 μποφόρ κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σχετικά Άρθρα