Παρασκήνιο/ΣΥΡΙΖΑ: Σκληραίνει η κούρσα για τη διαδοχή – Υπόγεια σύγκρουση για την τηλεμαχία – Οι θέσεις Αχτσιόγλου, Παππά, Τσακαλώτου

 Παρασκήνιο/ΣΥΡΙΖΑ: Σκληραίνει η κούρσα για τη διαδοχή – Υπόγεια σύγκρουση για την τηλεμαχία – Οι θέσεις Αχτσιόγλου, Παππά, Τσακαλώτου

Πατούν γκάζι οι υποψήφιοι για την ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από τις περιοδείες τους και τις αιχμές που έχουν αρχίσει να ανταλλάσσουν στο παρασκήνιο γίνεται μια παράλληλη μάχη παρασκηνίου για την διεξαγωγή του debate. Ο Νίκος Παππάς ζήτησε με συνέντευξή του στο action24 η αναμέτρηση να διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ που είναι το πρώτο τηλεοπτικό μέσο που έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει την τηλεμαχία.

Ωστόσο ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στις αρχικές του θέσεις και με βασικό επιχείρημα την τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές κάλπες πρότεινε περισσότερα από ένα.

  • «Νομίζω ότι είναι υποχρέωσή μας και θα έπρεπε να γίνουν παραπάνω από μία δημόσια συζήτηση, κατά τη γνώμη μου, γιατί είναι σαφές ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αυτό είναι απολύτως σαφές σε όποιον παρακολουθεί τη συζήτησή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ήδη πάντως από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου μιλούν για δύσκολη εξίσωση από τη στιγμή που η ίδια έχει ήδη εκπονήσει ένα βαρύ και πυκνό πρόγραμμα περιοδειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την τελευταία εβδομάδα έχει βάλει ένα σημαντικό μέρος των επισκέψεων και των εμφανίσεών της με κορύφωση την κεντρική της ομιλία στην Αθήνα παραμονές των εκλογών της 10ης Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου όπως παρατηρούν τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά και για τον επιπλέον λόγο ότι τυπικά ο κύκλος της κατάθεσης υποψηφιοτήτων κλείνει στο διαρκές Συνέδριο στις 2 Σεπτεμβρίου και δεν θα ήταν πολιτικά ορθό να διεξαχθούν νωρίτερα τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των υποψηφίων.

  • Από το περιβάλλον του Νίκου Παππά εκφράζονται ανησυχίες για το μέλλον έστω και τους ενός debate και επιμένουν ότι μπορούν να διεξαχθούν περισσότερα του ενός debate αρκεί όπως σημειώνουν να υπάρχει η βούληση των υποψηφίων.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει και στην Κουμουνδούρου με την πλευρά Παππά να ζητά από τους δυο γραμματείς του κόμματος να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία ώστε να καλέσουν τους 4 υποψήφιους σε συνάντηση για να τεθούν επι τάπητος οι δυνατότητες διεξαγωγής των τηλεοπτικών αναμετρήσεων.

Σχετικά Άρθρα