Κάλεσμα Παππά: Όλος ο δημοκρατικός κόσμος να συμμετέχει στην εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

 Κάλεσμα Παππά: Όλος ο δημοκρατικός κόσμος να συμμετέχει στην εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνεντεύξεις του ο υποψήφιος πρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στην κατάρρευση του επιτελικού κράτους σε ότι αφορά την διαχείριση των πυρκαγιών, αλλά και στις διαδικασίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εκλογή νέου προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ναυτεμπορική TV ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να κάνουμε πολιτικό γεγονός την εσωτερική μας διαδικασία. Για να γίνει πολιτικό γεγονός χρειάζεται και η προετοιμασία και η ανοιχτή δημόσια συζήτηση, την οποία δυστυχώς έχουμε καθυστερήσει.

Επικοινώνησα με τη γραμματέα του κόμματος. Οι υποψήφιοι έχουμε δημοσιοποιήσει τα προγράμματά μας για τις περιοδείες μας. Η 7η του Σεπτέμβρη φαίνεται ότι είναι μια μέρα στην οποία μπορεί να γίνει. Αυτό πρότεινα στη γραμματέα. Στις 10 είναι η εκλογή. Χρονικά, είναι εφικτό».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαδικασία εκλογής αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα είναι πολιτειακός παράγοντας, άρα δεν είναι μια εσωτερική διαδικασία και θα ήθελα να πω ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο.

Στις 10 του Σεπτέμβρη θα υπάρχουν κάλπες σε όλη τη χώρα. Θέλω να καλέσω όλο τον δημοκρατικό κόσμο να το κάνει αυτό δική του υπόθεση. Μπορεί να έρθει επιτόπου, να γραφτεί και να συμμετέχει. Δεν είναι προϋπόθεση να είναι ήδη μέλος του κόμματος».

Επιπλέον, στον ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM Πάτρας ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «η χώρα έχει μια εικόνα κατάρρευσης. Τα πύρινα μέτωπα είναι αλλεπάλληλα, η διοίκηση και η οργάνωση της Πολιτείας δείχνει να είναι σε τεράστια ανεπάρκεια για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο. Είναι προφανές ότι είμαστε μπροστά σε μια σοβαρή κλιματική κρίση και πρέπει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας, με τρόπο που να την αντιμετωπίζουμε, για να προστατεύσουμε τη φύση, αλλά και πρωτίστως τη δημόσια υγεία. […]

Εάν δεν καταλάβουμε ότι θα πρέπει να διοχετεύσουμε ανθρώπινους και υλικούς πόρους στην πρόληψη, για να μην έχουμε τέτοιας έκτασης φαινόμενα, θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων και να μειώσουμε δραματικά την ποιότητα και το επίπεδο της ζωής μας και να παράσχουμε πόρους για την αποκατάσταση, τις αποζημιώσεις, την οικονομική στήριξη των πληγέντων». Δυστυχώς, η πολιτεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνει ότι αυτή δεν μπορεί να εγγυηθεί κανένα ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, αλλά μια ολόπλευρη και συνεχή κρίση.

Σχετικά Άρθρα