Φωτιά στην Μελία Αλεξανδρούπολης – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

 Φωτιά στην Μελία Αλεξανδρούπολης – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελία. Καίγονται Καλλιέργιες και δέντρα ενώ έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρωί του Σαββάτου (19/08), για φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση των Αρχών, η φωτιά καίει σε καλλιέργειες και δέντρα και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Ακόμα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 10 οχήματα και από αέρως επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (19/08)

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για το Σάββατο (19/08) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για συγκεκριμένες περιοχές.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Έβρος
  • Σαμοθράκη

Επίσης, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) υπάρχει σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου, στην ανατολική Πελοπόννησο και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (π.χ. δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχετικά Άρθρα