Έβρος – Θεσσαλονίκη: ”Αλωνίζουν” τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών – Κυνηγητό και συλλήψεις

 Έβρος – Θεσσαλονίκη: ”Αλωνίζουν” τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών – Κυνηγητό και συλλήψεις

Κατακόρυφα αυξάνονται οι διακινήσεις μεταναστών από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Σε καθημερινή βάση στα δικαστήρια οδηγούνται κατηγορούμενοι διακινητές, πολλοί εκ των οποίων για να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και πολλές φορές προκαλούν τροχαία ατυχήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη στις Φέρρες του Έβρου όπου λαθροδιακινητής οδηγώντας επικίνδυνα για να αποφύγει τη σύλληψη κατέληξε σε σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία έχει λάβει ειδικά μέτρα καθώς το τελευταίο διάστημα καθώς οι διακινητές κινούνται ανεξέλεγκτα στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία οδό. Μόνον σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά. Οι διακινητές, όπως προκύπτει από τις δικογραφίες που σχηματίζονται στοιβάζουν μετανάστες μέχρι και στο πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων. Γι’ αυτό ασκούνται διώξεις και γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των μεταναστών.

Στα σύνορα πέρυσι καταγράφηκε ρεκόρ στις συλλήψεις διακινητών που έφτασαν τις 701. Φέτος οι συλλήψεις έφτασαν ήδη τις 453 και εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός .

Μέσω της Εγνατίας οδού οι διακινητές μεταφέρουν τους μετανάστες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μόνον στη Θεσσαλονίκη το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα συνελήφθησαν 14 διακινητές από τους οποίους οι τρεις ανήλικοι.

Σχετικά Άρθρα