Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας: “Άστους, πάνε για ύπνο”

 Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας: “Άστους, πάνε για ύπνο”

Δεν τους σταμάτησε ποτέ κανείς! Κανένας έλεγχος, καμία εντολή, λάθος εκτιμήσεις και μία δολοφονία στη σκιά του επιτελικού κράτους. Η εκτίμηση της ΕΛ. ΑΣ ήταν πως οι Κροάτες θα κατευθύνονταν σε στέκια Ελλήνων οπαδών για να…ξεκουραστούν

Κάθε ημέρα που περνά τα ερωτήματα για την κρίση και την πράξη στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, αυξάνονται, δεδομένου ότι τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μεγιστοποιούν την ευθύνη για το χάος που προκλήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους νεοναζιστές Κροάτες φιλάθλους της Ντινάμο και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι ναζί χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ταξίδεψαν ανενόχλητοι το μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέχρι να σκορπίσουν το χάος στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά τις ανακοινώσεις περί διακριτικής παρακολούθησης.

“Άστους, πάνε για ύπνο”!

Η εφημερίδα «Τα Νέα» προβαίνει σε μια ακόμη αποκάλυψη που δείχνει πως το επιχειρησιακό φιάσκο κορυφώθηκε από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς αξιωματικοί εκτίμησαν λανθασμένα ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό θα μεταφερθούν σε στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να… κοιμηθούν.

Δεν έλαβαν ποτέ εντολή

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στα διόδια της Ελευσίνας βρίσκονταν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, όμως, δεν έλαβαν εντολή να κάνουν κάτι εξαιτίας της τραγικής υποτίμησης του κινδύνου με αποτέλεσμα να φτάσουν οι χούλιγκαν σαν… κύριοι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μετά από τα διόδια η αυτοκινητοπομπή “έσπασε”, καθώς άλλοι κατευθύνθηκαν στην Αττική Οδό και άλλοι προς Σκαραμαγκά, ωστόσο, τα ΙΧ βγήκαν από την Αττική Οδό στην έξοδο της Κύμης, όπου πιθανότατα συνάντησαν και Έλληνες οπαδούς.

Από τον Περισσό μέχρι τη Ν. Φιλαδέλφεια οι χούλιγκαν οπλισμένοι και ανενόχλητοι

Βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ, δείχνει τους χούλιγκαν να περνούν, ως τάγμα εφόδου δίπλα από ένα περίπτερο και ήταν όπως φαίνεται από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής οπλισμένοι με ό,τι μπορεί να αποτελέσε όπλο στα χέρια τους. Οι περισσότεροι ήταν μαυροντυμένοι και φορούσαν καπέλα, κουκούλες, μάσκες και μαντήλια, προκειμένου να φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν ανενόχλητοι τη διαδρομή από τον Σταθμό του Περισσού, μέχρι το Γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κρατώντας στα χέρια τους τα αυτοσχέδια «όπλα», σκορπίζοντας τον πανικό στους περίοικους και τους περαστικούς.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία υπαλλήλου επιχείρησης που αναφέρει πως είχαν αρπάξει ακόμα και κάποια σίδερα που χρησιμοποιούσαν για τα ψυγεία της επιχείρησης.

Οι χούλιγκαν κατευθύνθηκαν περνώντας από κατοικημένη περιοχή προς στο Άλσος που βρίσκεται στο ρέμα δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ και εκεί περίμεναν μέχρι το σήμα για να επιτεθούν όπως περιγράφουν καταστηματάρχες που είδαν κάποια από αυτά τα βίντεο. Κάποιοι κάτοικοι που είχαν βγάλει τα σκυλιά τους βόλτα ανέφεραν πως δέχτηκαν και οι ίδιοι επίθεση από την ομάδα των χουλιγκαν που φαίνεται ότι σκόρπισαν τον τρόμο σε όλη τη γειτονιά από τον Περισσό μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια που έγινε η σοκαριστική επίθεση.

Ξεκινούν αύριο οι απολογίες των Κροατών χούλιγκαν

Την Παρασκευή (11/8) αρχίζουν και θα τελειώσουν την ερχόμενη Κυριακή, οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι 105 κατηγορούμενοι ζητούν και λαμβάνουν τις προθεσμίες από τους ανακριτές προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας, αλλά για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων Κροατών χούλιγκανς θα γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων περίπου σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα. Η έναρξη των απολογιών θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στις 12μ και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Παίρνουν DNA από τους χούλιγκαν για να βρουν τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια εκδίδει διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, διαδικασία που δεν έλαβε χώρα κατά το στάδιο της προανάκρισης. Στόχος της λήψης γενετικού υλικού είναι η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Βαριές κατηγορίες για 4 κακουργήματα στους 105 συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι βαρύτατες ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων, μεταξύ των οποίων είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ασκήθηκαν σε βάρος των 105 χούλιγκανς, οι οποίοι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθησαν το πρωί από την ΓΑΔΑ στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη για τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές ασκήθηκε σε βάρος των 105 κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν 104, καθώς ο ένας κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

  • εγκληματική οργάνωση (κακούργημα),
  • ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα),
  • έκρηξη (κακούργημα)
  • κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα),
  • διατάραξη κοινής ειρήνης,
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή,
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας,
  • βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου),
  • παράνομη οπλοφορία,
  • οπλοχρησία και
  • κατοχή φωτοβολίδων.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς αναμένονται οι ιστολογικές έρευνες και τα αποτελέσματα του DNA.

Σχετικά Άρθρα