Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα δεν θα αγοράζει συνάλλαγμα μέχρι το τέλος του έτους

 Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα δεν θα αγοράζει συνάλλαγμα μέχρι το τέλος του έτους

Η Τράπεζα της Ρωσίας δεν θα αγοράζει ξένο νόμισμα στην εγχώρια αγορά για να αντικατοπτρίζει τις πράξεις του Υπουργείου Οικονομικών από τις 10 Αυγούστου έως το τέλος του 2023, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

«Η Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να μην αγοράζει ξένο νόμισμα στην εγχώρια αγορά από τις 10 Αυγούστου 2023 και μέχρι το τέλος του 2023 στο πλαίσιο του αντικατοπτρισμού των τακτικών πράξεων του Υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας που σχετίζονται με την εφαρμογή του δημοσιονομικού κανόνα. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μειωθεί η μεταβλητότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα σημείωσε ότι θα συνεχίσει να διενεργεί στην εγχώρια αγορά πράξεις πώλησης ξένου συναλλάγματος που σχετίζονται με τη χρήση κεφαλαίων του Ταμείου Εθνικού Πλούτου για την τοποθέτησή τους σε εγκεκριμένα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία το πρώτο εξάμηνο του 2023, ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων ημερησίως.

Η Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι η απόφαση για την επανάληψη των πράξεων στην εγχώρια αγορά για την αγορά ξένου συναλλάγματος στο πλαίσιο του μηχανισμού δημοσιονομικών κανόνων θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές. «Η απόφαση σχετικά με τις αναβαλλόμενες το 2023 αγορές ξένου συναλλάγματος στην εγχώρια αγορά θα ληφθεί μετά την επανάληψη του αντικατοπτρισμού των τακτικών αγορών στο πλαίσιο του δημοσιονομικού κανόνα. Οι αναβαλλόμενες αγορές μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2024 και των επόμενων ετών», επεσήμανε η ρυθμιστική αρχή.

Σχετικά Άρθρα