Νέα Φιλαδέλφεια: “Μαχαίρωναν στα τυφλά – Η αστυνομία άργησε 30 λεπτά”

 Νέα Φιλαδέλφεια: “Μαχαίρωναν στα τυφλά – Η αστυνομία άργησε 30 λεπτά”

Το πρωί της Τρίτης στον περίβολο του γηπέδου της ΑΕΚ, αστυνομικοί της Σήμανσης με μπλε λαστιχένια γάντια συνέλεγαν από το έδαφος και καταχωρούσαν σε υπηρεσιακές αναφορές ξύλινα στειλιάρια, σπασμένα μπουκάλια και απομεινάρια από καμένα καπνογόνα. Το παραμικρό εύρημα μπορεί να ανασυνθέσει τις κινήσεις όσων πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με έναν νεκρό και δέκα τραυματίες.

Το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης δεν φέρεται να είχε βρεθεί έως εκείνη την ώρα. Κατά μία εκδοχή, που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί σε αυτή τη φάση της έρευνας, ο φίλος της ΑΕΚ μαχαιρώθηκε στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, σε ένα άνοιγμα όπου φυλάσσονται προσωρινά τα εφεδρικά γκολ ποστ πριν τους αγώνες. «Ακολουθήστε τα σημάδια από το αίμα και θα βρείτε τα κεριά», είπε ένας υπάλληλος σεκιούριτι. Ο Κατσούρης φέρεται να ξεψύχησε μακριά από το σημείο που χτυπήθηκε, δίπλα σε ένα περίπτερο. Φίλοι της ΑΕΚ, γείτονες, μικρά παιδιά και οικογένειες άφηναν χθες λουλούδια και κεριά στο ίδιο σημείο. Κρέμασαν κι ένα πανό που έγραφε «ΜΑΪΚ ΨΥΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΕΚΑΡΑ».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας δεν ήταν μυστικό ότι κατέβαιναν στην Αθήνα Κροάτες χούλιγκαν της ομάδας BBB, εκκολαπτήριο νεοναζί, που θεωρείται από τις σκληρότερες στην Ευρώπη.

Το είπαν στο NEWS24/7 περισσότεροι από τρεις άνθρωποι, θαμώνες των καφέ στην πλατεία, που δεν φαίνεται να είχαν κάποια σχέση με τα οπαδικά. «Το γνωρίζαμε εμείς, δεν μπορεί να μη το γνώριζε η αστυνομία και οι οργανωμένοι οπαδοί. Υπήρχε από νωρίς στα σόσιαλ μίντια», είπαν.

Σε ένα από τα πληροφοριακά δελτία της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύθηκαν χθες αναφέρεται: «Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο (πέταλο) του γηπέδου OPAPARENA σήμερα και από τις 19:00 με πρόφαση τη διανομή εισιτηρίων διαρκείας». Την ώρα της καταδρομικής επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκονταν σχετικά λίγοι οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου, διότι οι περισσότεροι είχαν στο μεταξύ αποχωρήσει. Και όσοι παρέμειναν δεν προκύπτει ότι ήταν προετοιμασμένοι για τέτοιο «πόλεμο».

«Γύρω στις 22:30 πέρασε κάποιος από το μαγαζί και είπε: Έρχονται Κροάτες μαζί με Παναθηναϊκούς. Μαζέψτε τα τραπέζια», περιέγραψε στο NEWS24/7 μία γυναίκα, έγκυος στον όγδοο μήνα, που ζήτησε να μιλήσει ανώνυμα. Η παρουσία Ελλήνων χούλιγκαν δίπλα στον «στρατό» της BBB επιβεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες και βίντεο, κι επίσης υπάρχει στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Τους είδα να κατεβαίνουν από το στενό στη δεξιά πλευρά του γηπέδου. Κρατούσαν ρόπαλα και καδρόνια – ένας κρατούσε ένα πολύ μεγάλο ξύλο, που προεξείχε μπροστά και πίσω, σαν να κρατούσε σταυρό. Φορούσαν φούτερ και όρμηξαν στην πλατεία. Μαχαίρωναν στα τυφλά», είπε η ίδια γυναίκα. «Τρέξαμε μέσα στο μαγαζί. Λίγο αργότερα μπήκε ένας νεαρός που είχε μαχαιρωθεί στα πλευρά κι έφτυνε αίμα. Δεν τον ξανάδα». Οι συμπλοκές ήταν άγριες, το πλήθος πήγαινε πότε στη μία και πότε στην άλλη πλευρά. Ο αριθμός και η βιαιότητα των χούλιγκαν φαίνεται στα βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το NEWS24/7.

Όλοι στη Νέα Φιλαδέλφεια λένε ότι η αστυνομία έκανε τουλάχιστον μισή ώρα να εμφανιστεί και όταν αυτό συνέβη, έπνιξε την περιοχή στα χημικά. «Ένιωθες το δέρμα σου να καίει από τα δακρυγόνα. Μπήκαμε στο μαγαζί και σκίσαμε τις σακούλες με τον πάγο από το ψυγείο για να πάρουμε ανάσα. Υπήρχαν ηλικιωμένοι, οικογένειες με καρότσια και μικρά παιδιά», είπαν θαμώνες στην καφετέρια απέναντι από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ. «Είμαι από το ‘81 στο γήπεδο, όμως τέτοια οργάνωση χούλιγκαν και βιαιότητα πρώτα φορά βλέπω», είπε ο Σταύρος Τσιλιβαράκος, κάτοικος της περιοχής. «Κι έπειτα, δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να διέσχισαν 1.500 χιλιόμετρα και κανείς να μην τους σταμάτησε», σημείωσε ο ίδιος.

Ως αργά το μεσημέρι, έφτανε στο σημείο κόσμος για να αφήσει λουλούδια και κεριά στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας άντρας πάνω σε μηχανάκι. «Είμαι οπαδός του ΟΦΗ», είπε, «και ήρθα να αφήσω μια μπλούζα της ομάδας μου».

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα