Φάμελλος: Καλούμε σε κοινή δράση το ΠΑΣΟΚ – Να υπερβούμε τα “αναχώματα”

 Φάμελλος: Καλούμε σε κοινή δράση το ΠΑΣΟΚ – Να υπερβούμε τα “αναχώματα”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση, δηλαδή λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας», είπε ο Σωκράτης Φάμμελος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρωινή Ηλείας» και στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Τερζή, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο προοδευτικός χώρος χωρά δύο κόμματα (τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ) και με ποιους τρόπους μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει ότι αποτελεί καλύτερη εναλλακτική πρόταση.

«Οι πανηγυρισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την ημέρα της νίκης του κ. Μητσοτάκη και η ψήφιση μαζί με τη ΝΔ του νόμου για τους απόδημους δεν συμβάλλουν στη δημιουργία συμμαχιών στον προοδευτικό χώρο ούτε επιβεβαιώνουν αντιδεξιά ταυτότητα», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Εμείς όμως οφείλουμε να υπερβούμε αυτά τα αναχώματα. Έχουμε δεσμευτεί για μια μεγάλη κοινωνικής πρόταση και συμφωνία με προοδευτική κυβερνητική διέξοδο και με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία».

Ο Σωκράτης Φάμελλος συμπλήρωσε: «Συνεισφέρουμε στον διάλογο του προοδευτικού χώρου καταθέτοντας σαφείς προγραμματικές προτάσεις και καλούμε σε κοινή δράση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο επίπεδο των πολιτών, των κοινωνικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων. Ξέρουμε ότι η προοδευτική προοπτική της κοινωνίας και της χώρας απαιτεί ανατροπή του συστήματος εξουσίας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με ανταγωνισμό για τις καρέκλες και τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».​

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφωνίες που εκφράστηκαν ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε: «

«Αν και πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για κενό ηγεσίας και έλλειψη ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη μέρα των εκλογών, η πραγματικότητα τούς έχει ήδη διαψεύσει. Με ομοφωνία και ενότητα εκλέξαμε το Προεδρείο και κλήθηκα προσωπικά να υπηρετήσω τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με τον συντοπίτη σας Διονύση Καλαματιανό στη θέση του Γραμματέα.

Η παρουσία μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης πιστεύω ότι ήταν επαρκής και ασκούμε ως οφείλουμε το ρόλο μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Καταφέραμε στη συνέχεια, στα συλλογικά μας όργανα, στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή, να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου/ας Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλες οι προτάσεις μας στοχεύουν στην έκφραση αυτοδιοικητικών σχημάτων που θα μπορέσουν να προσφέρουν λύσεις αλλά και σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τις τοπικές κοινωνίες, κάτι έχουμε καθυστερήσει πολύ να κάνουμε. Οι πολλές προτάσεις δεν είναι έλλειμμα, αρκεί να υλοποιούμε όλοι και όλες την απόφαση που θα πάρουμε στο τέλος δημοκρατικά. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ενιαία έκφραση και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα».

Σχετικά Άρθρα