Και επισήμως υποψήφιος στην Αθήνα με το ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας

 Και επισήμως υποψήφιος στην Αθήνα με το ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε επισήμως ο Χάρης Δούκας, στέλεχος του κόμματος, τομεάρχης Ενέργειας και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην ανακοίνωσή του, ο Χάρης Δούκας σημειώνει ότι στόχος της παράταξης «Αθήνα Τώρα» «είναι να συνδιαμορφώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα ανάπτυξης, στο οποίο η κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα συμβαδίζουν με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, τις τέχνες και τον πολιτισμό, με επίκεντρο τον Άνθρωπο».

Επισημαίνει επίσης ότι «η βιώσιμη αρχιτεκτονική, οι πράσινες διαδρομές σε γειτονιές, η αξιοποίηση κλειστών χώρων (όπως σχολεία τα απογεύματα και τους καλοκαιρινούς μήνες), η σωστή πεζοδρόμηση, η χρήση ανοιχτών χρωμάτων στις επιφάνειες, η αξιοποίηση του υγρού στοιχείου, είναι στοχευμένες παρεμβάσεις που μπορούν να καταστήσουν την πόλη μας περισσότερο ανθεκτική στην κλιματική κρίση που θα εντείνεται, με καθαρότερο αέρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών για ένα καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον είναι για εμάς μη διαπραγματεύσιμη. Όπως είναι και η ανάγκη δράσης σήμερα, για να μπορεί να υπάρχει αύριο για τις επόμενες γενιές».

Τονίζει ότι από την Αθήνα «λείπει ακόμα η πράσινη ενέργεια. Καθαρή, ανανεώσιμη και φθηνή ενέργεια, παραγόμενη μέσα από ενεργειακές κοινότητες που θα ιδρύσει ο Δήμος, πρωτίστως για να καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια χιλιάδων ευάλωτων νοικοκυριών της Αθήνας. Καθώς επίσης και για να καλύψει τις ανάγκες του και για να μειώσει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους εντός της δικαιοδοσίας του. Η πράσινη ενέργεια, η εξοικονόμησή της και η αυτονομία βρίσκονται στην καρδιά των δράσεων μας για μια καλύτερη Αθήνα».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» έχει την υποστήριξη 70 προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής των επιστημών των τεχνών και της οικολογίας. Μεταξύ των υπογραφών, που συνοδεύουν τη διακήρυξή του κ. Δούκα, είναι αυτές πολλών πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ανθρώπων της τέχνης, οικολογικών κινήσεων και των πρώην δημάρχων Γιάννη Μπουτάρη και Γιώργου Καμίνη.

Σχετικά Άρθρα