Γεωργιάδης-ΠΟΕΔΗΝ συζήτησαν για τις συμβάσεις 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία

 Γεωργιάδης-ΠΟΕΔΗΝ συζήτησαν για τις συμβάσεις 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία

Εικόνα Αρχείου

Το μεσημέρι της Τρίτης, 1η Αυγούστου 2023, η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητηθούν αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, όπως η παράταση των Συμβάσεων των 2.000 εργαζομένων μακροχρόνια ανέργων του Προγράμματος 55-67 που εργάζονται στα Νοσοκομεία και ήδη οι πρώτοι απολύθηκαν.

Η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας έγινε σε καλό κλίμα, παρουσία του Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Πρωτοψάλτη, και της Γ. Γραμματέας, κας Στρατηνάκη.

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Γεωργιάδης υπάρχουν δυσκολίες στην ανανέωση των συμβάσεων, ωστόσο αναγνώρισε το σημαντικό έργο των συγκεκριμένων εργαζόμενων και ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία για δώσει την απάντησή του στην Ομοσπονδία. Χρειάζεται, όπως είπε σχετική νομοθετική ρύθμιση για να παραταθούν οι συμβάσεις, κάτι για το οποίο θα ζητήσει σχετική έγγραφη συναίνεση από τον υπουργό Υγείας, κ. Χρυσοχοΐδη.

Μισθολογικά ζητήματα και ανανέωση συμβάσεων 4.000 εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ από το 2016

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ εξήγησαν ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα και το κονδύλι που απαιτείται προκειμένου να εφαρμοσθεί το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων στο σύνολο του (και στα επιδόματα) στους 4.000 υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή.

Ανέφερε ο υπουργός ότι υπάρχουν δυσκολίες παρ’ ότι είναι δίκαιο το αίτημα. Δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα αυτό με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και σε λίγες ημέρες να απαντήσει και γι’ αυτό στους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ.

Ξεκαθάρισε ότι τον Φεβρουάριο του 2024 θα υπάρξει νέα ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 εργαζόμενων με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για την Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι είναι δίκαιο το αίτημα και η εισήγησή του θα είναι θετική. Αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.

Για τους Εργολαβικούς εργαζόμενους που δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πρέπει να καλείται η Επιθεώρηση Εργασίας όταν και όπου δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία.

Όπως σχολιάζουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, μπορεί η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας να έγινε σε καλό κλίμα, αλλά τελικά η στάση του θα κριθεί από τις τελικές αποφάσεις και απαντήσεις που θα λάβουν σε λίγες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα