Συνάντηση Μητσοτάκη-Χαρδαλιά: Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας και κυβερνητικό “all in” για επικράτηση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας – Μητσοτάκης: Ο Νίκος θα τα καταφέρει

 Συνάντηση Μητσοτάκη-Χαρδαλιά: Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας και κυβερνητικό “all in” για επικράτηση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας – Μητσοτάκης: Ο Νίκος θα τα καταφέρει

Συνάντηση με το Νίκο Χαρδαλιά, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας μετά και την “απόσυρση” Πατούλη, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, η συνάντηση διήρκησε αρκετές ώρες (ξεπέρασε τις 3) ενώ με μια λιτή ανακοίνωση το Μαξίμου έκανε γνωστό πως συζητήθηκαν οι προτεραιότητες που θέτει ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια Αττικής.

Μπορεί εντός του κυβερνώντος κόμματος να υπάρχουν ακόμη φωνές που θεωρούν πως ο πρωθυπουργός έψαχνε μια σημαντική αφορμή ώστε να αίρει την στήριξη του από το πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, γίνεται αντιληπτό πως η κυβέρνηση στοχεύει σε μια γρήγορη αλλαγή της ατζέντας με σκοπό αφενός να ξεχαστεί το θέμα Πατούλη και αφετέρου να στηριχτεί όσο το δυνατόν περισσότερο και από όλα τα επιφανή στελέχη του κόμματος η υποψηφιότητα Χαρδαλιά καθώς ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί το αρχηγικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήδη υπουργοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος κ.ά. έσπευσαν με αναρτήσεις τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Χαρδαλιά, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανάρτηση Μητσοτάκη για Χαρδαλιά

Την πεποίθηση του ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κερδίσει την περιφέρεια Αττικής γιατί «είναι μαχητής» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν -όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός- «οι προτεραιότητες και το όραμα του» κ. Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Χαρδαλιάς: Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό – Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου

Ανάρτηση στα social media μέσω της οποίας ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή του, έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως υπογραμμίζει: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κύριος Χαρδαλιάς:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον πρωθυπουργό για την στήριξή του σε αυτόν τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης. Για τον τόπο μας, για την Αττική μας».

Στήριξη ΝΔ σε Μπακογιάννη, Ζέρβα, Μώραλη

Νωρίτερα η ΝΔ ανακοίνωσε τα χρίσματα που θα δώσει στους τρεις μεγάλους δήμους, τους μόνους όπου θα στηρίξει επίσημα συγκεκριμένους υποψήφιους, καθώς δεν θα μπει σε αντίστοιχη διαδικασία στους μικρότερους δήμους. 

Η ΝΔ ειδικότερα υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε μετά τον κ. Χαρδαλιά και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, η οποία έλαβε εκ νέου το χρίσμα του κόμματος της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές. Και στα Ιόνια Νησιά η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει έναν αντάρτη, καθώς κατεβαίνει και ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής.

Σχετικά Άρθρα