Ουκρανία: 7 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα (vid)

 Ουκρανία: 7 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα (vid)

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί, σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε την κεντρική πλατεία της ιστορικής πόλης Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κόσμος βρισκόταν καθ’ οδόν προς την εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν σημειώθηκε η επίθεση–ανακοίνωσε το υπουργείο–προσθέτοντας ότι 12 από τους τραυματίες ήταν παιδιά και δέκα αστυνομικοί.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης: “Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες”.

Στο βίντεο αυτό μικρής διάρκειας διακρίνονται συντρίμμια διάσπαρτα σε μια πλατεία μπροστά από ένα κτίριο που φαίνεται ότι είναι το θέατρο της πόλης με κατεστραμμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο διακρίνεται και ένα πτώμα.

Το Τσερνίχιβ είναι μια πόλη με κατάφυτες λεωφόρους και εκκλησίες που μετρούν αιώνες και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από το πυραυλικό πλήγμα καταστράφηκε η οροφή του θεάτρου.

Σχετικά Άρθρα