Τραμπ: Δημοσκόπηση δείχνει άνετη επικράτηση του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

 Τραμπ: Δημοσκόπηση δείχνει άνετη επικράτηση του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Κυριαρχία του Ντόναλντ Τραμπ αποτυπώνει δημοσκόπηση των New York Times και του Κολλεγίου Siena, αναφορικά με το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ. Η έρευνα δείχνει άνετη επικράτηση του Τραμπ, αφού προηγείται με 37% έναντι του συντηρητικού κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος ελπίζει ο αντίπαλός του να βρεθεί εκτός παιχνιδιού λόγω των πολλών δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει πλεονεκτήματα σχεδόν σε όλες τις δημογραφικές ομάδες και περιοχές, αλλά και σε κάθε ιδεολογική πτέρυγα του κόμματος.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ορισμένα από τα κεντρικά επιχειρήματα της προεκλογικής εκστρατείας του κ.Ρον Ντε Σάντις – ότι είναι πιο εκλέξιμος από τον κ. Τραμπ και ότι θα κυβερνούσε πιο αποτελεσματικά – έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.

Συνολικά, ο Τραμπ συγκεντρώνει 54% και ο Ντε Σάντις 17%, την ώρα που κανένας άλλος υποψήφιος δεν ξεπέρασε το 3% στην δημοσκόπηση.

Όσον αφορά τον Ντε Σάντις, οι NYT επισημαίνουν ορισμένα αξιοσημείωτα στοιχεία: Κέρδισε μόνο το 9% της υποστήριξης μεταξύ των ψηφοφόρων που είναι τουλάχιστον 65 ετών και το 13% των ατόμων χωρίς πτυχίο κολεγίου. Επίσης, οι Ρεπουμπλικάνοι που περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως “πολύ συντηρητικούς” ευνόησαν τον κ. Τραμπ με περιθώριο 50 μονάδων, 65% προς 15%.

Η επιρροή του κ. Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι τόσο ισχυρή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Times/Siena, που ο ίδιος έλαβε 22% μεταξύ των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι έχει διαπράξει σοβαρά ομοσπονδιακά εγκλήματα-μεγαλύτερο μερίδιο από το 17% που κέρδισε ο Ρον Ντε Σάντις από ολόκληρο το εκλογικό σώμα του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα