Την ανηφόρα ξαναπαίρνει ο υδράργυρος- 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας

 Την ανηφόρα ξαναπαίρνει ο υδράργυρος- 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας παρουσίασαν το μεσημέρι της Δευτέρας άνοδο έως και 3 °C, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Κυριακής.

Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 ενώ οι περιοχές που μπορεί να φλερτάρουν με τα 40αρια είναι οι νομοί Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Βοιωτία και Κεντρική Εύβοια.

Παράλληλα αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος εκείνες τις ημέρες για πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων είναι η Ανατολική Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Το χάρτη πρόβλεψης για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών την Τρίτη έδωσε στη δημοσιότητα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το χάρτη, υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3), αντιμετωπίζουν η Αττική, μεγάλο τμήμα σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, το Ιόνιο, νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Καβάλα.

Σχετικά Άρθρα