Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο – Εκκενώθηκαν χωριά – Πώς έγινε το τροχαίο ατύχημα από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά

 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο – Εκκενώθηκαν χωριά – Πώς έγινε το τροχαίο ατύχημα από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής στην Χίο. Λόγω των βορειοδυτικών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε άμεσα στη δασική έκταση με κατεύθυνση προς την περιοχή Αψιλές, η οποία και πάλι είχε καεί σε μεγάλη πυρκαγιά το 2011, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν αγώνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μάλιστα εκκενώθηκαν τα χωριά Διευχών και Κατάβασης με τους κατοίκους να μεταφέρονται στη Βολισσό.

Ένα τροχαίο ατύχημα στον κόμβο του χωριού Κατάβαση της Βόρειας Χίου φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 45 πυροσβέστες3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφορες ΟΤΑ.

Η φωτιά δεν απειλεί οικιστικό κομμάτι. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφορ.

Στη σύλληψη του οδηγού που προξένησε το Τροχαίο στην Κατάβαση, με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα, προχώρησαν στη συνέχεια οι Αστυνομικοί της Δ.Α. Χίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο οδηγός οχήματος που εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε τοιχίο και προξένησε την πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο ΓΝ Χίου.

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

-Μια δικογραφία από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα

-Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

Σχετικά Άρθρα