Ρωσία: Η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο Ροστόφ

 Ρωσία: Η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο Ροστόφ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά της πόλης Ταγκανρόγκ στην περιοχή Ροστόφ. Σε γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου, σχετικά με την έκρηξη στη ρωσική πόλη κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αναφέρεται ότι «το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση με πύραυλο του αντιαεροπορικού συστήματος S-200, ο οποίος μετατράπηκε σε επιθετική εκδοχή κατά των οικιστικών υποδομών της πόλης Ταγκανρόγκ στην περιοχή Ροστόφ».

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας εντόπισε τον ουκρανικό πύραυλο και τον αναχαίτισε στον αέρα και τα θραύσματα του καταρριφθέντος πυραύλου έπεσαν στο έδαφος της Ταγκανρόγκ.

«Ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς του Κιέβου, πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές και πολίτες έπαθαν κακό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την άλλη πλευρά, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ ανέφερε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας εξουδετέρωσαν έναν δεύτερο πύραυλο στην περιοχή του Αζόφ.

Σε προηγούμενη δήλωσή του, ο Γκολούμπεφ ανέφερε ότι ένας πύραυλος έπεσε στο κέντρο της πόλης Ταγκανρόγκ.

Αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωής από την έκρηξη, ενώ περισσότεροι από 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σχετικά Άρθρα