“Η Δημοκρατία δεν φοβάται” – Η στάση της κυβέρνησης στην κάθοδο Κασιδιάρη στις δημοτικές – “Αν εκλεγεί θα τεθεί σε αργία”

 “Η Δημοκρατία δεν φοβάται” – Η στάση της κυβέρνησης στην κάθοδο Κασιδιάρη στις δημοτικές – “Αν εκλεγεί θα τεθεί σε αργία”

Το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στρέφει η ΝΔ παρατηρώντας προσεκτικά τις εξελίξεις που επιφέρει σε κοινοβουλευτικό αλλά και σε νομικό επίπεδο, η πρόθεση του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας. Επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν πως δεν προτίθενται να καταθέσουν τροπολογία για να μπλοκάρουν την υποψηφιότητα του Η. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας, εξηγώντας πως υπάρχει ήδη ισχυρό νομικό πλαίσιο όπου σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί τότε τίθεται αυτοδικαίως σε αργία, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν πως η ΝΔ παραμένει πιστή στην στάση της ότι «η Δημοκρατία δεν φοβάται».

Ειδικότερα, αναφέρουν πως σύμφωνα με το νόμο 3852/2010, όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος, είτε στον Β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα, τότε τίθεται αυτοδικαίως σε αργία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την δήλωση του Η. Κασιδιάρη για το Δήμο Αθηναίων, τόνισε πως η ΝΔ με τις προεκλογικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε κατάφερε να θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην μπορεί ένα κόμμα να ταυτίζεται με μια εγκληματική οργάνωση.

Εντωμεταξύ, το κυβερνητικό παρακολουθεί στενά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες» μετά την δήλωση Κασιδιάρη, όπου 9 απο τους 12 βουλευτές του κόμματος “αδειάζουν” τον πρόεδρό τους επειδή απείλησε με διαγραφή τον συνάδελφο τους που στήριξε την πρόθεση του Η. Κασιδιάρη.

Ο Βασίλης Στίγκας, είχε «αδειάσει» τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, δήλωσε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων. 

«Η βία δεν έχει θέση ούτε μέσα στη Βουλή, ούτε στη Δημοκρατία. Να τελειώνουμε με αυτά» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικρίνοντας δηλώσεις στήριξης στον καταδικασμένο  Ηλία Κασιδιάρη, από βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών.

“ Πολλοί από εμάς εδώ μέσα βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια τη βία, λεκτική και όχι μόνο, βιώσαμε δολοφονίες αθώων παιδιών, ο Παύλος Φύσσας, δυο νέα 20χρονα παιδιά που ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και προστάτευαν τα γραφεία τους στο Νέο Ηράκλειο και χάθηκαν δολοφονούμενοι και είχαμε διαρκώς βίαια επεισόδια και άσκηση βίας” συμπλήρωσε. 

Σχετικά Άρθρα