Ανατροπή με τον καύσωνα από… απόψε

 Ανατροπή με τον καύσωνα από… απόψε

Κορυφώνεται σήμερα το τρίτο κύμα ζέστης που ξεκίνησε από τα μέσα Ιουλίου με τον καύσωνα «Κλέων» να έχει φέρει ακραίες θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σημερινή του πρόγνωση για την εξέλιξη του καιρού την τελευταία, σημερινή μέρα του καύσωνα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως από τις βραδινές ώρες, και μάλιστα από νωρίς το βράδυ, τα δεδομένα αλλάζουν.

«Δείξτε προσοχή διότι από τις πρώτες βραδινές ώρες ενδέχεται στα βόρεια να συναντήσουμε μπουρίνια, ακόμα και κεραυνούς ή χαλάζι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του OPEN και επισήμανε ξανά τον κίνδυνο για πυρκαγιά τις επόμενες ημέρες καθώς η κατώτερη ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ξηρή και θερμή.

«Κάνουμε υπομονή γιατί από αύριο ο υδράργυρος θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση» πρόσθεσε, ενώ για την Αττική συγκεκριμένα τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως «μέσα στη νύχτα και αύριο θα δούμε σημαντική πτώση του υδράργυρου».

Από την Παρασκευή πια, η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Για σήμερα πάντως, σημείωσε ότι «οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά με ριπές κοντά στα 7 και 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42 και 43 βαθμούς».

Σχετικά Άρθρα