Δραματική η κατάσταση σε Ρόδο και Κέρκυρα: Κάηκαν σπίτια σε Γεννάδι, Μαλώνα και Λούτσες – Η τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής (vid)

 Δραματική η κατάσταση σε Ρόδο και Κέρκυρα: Κάηκαν σπίτια σε Γεννάδι, Μαλώνα και Λούτσες – Η τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής (vid)

Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Ρόδο, όπου σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του Μαλώνα, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές των πρώτων σπιτιών στο Γεννάδι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα αλλά και αναρτήσεις κατοίκων των περιοχών της Ρόδου που δίνουν μάχη με τον πύρινο όλεθρο, η φωτιά έχει ήδη μπει στο Γεννάδι, απειλώντας περιουσίες, ενώ και σε αυτό το μέτωπο οι πυροσβέστες και εθελοντές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν τον οικισμό.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για το Γεννάδι με μήνυμα από το «112».

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, κάποιοι κάτοικοι παρέμειναν μετά την εντολή εκκένωσης, ωστόσο πλέον όλοι έχουν απομακρυνθεί.

Εκκενώνεται ο Μαλώνας – Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια

Εκκενώνεται το χωριό Μαλώνας, όπου έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πρώτα σπίτια.

Δείτε βίντεο:

«Υπάρχει κανένα μέσο, καμιά βοήθεια;» αναρωτιέται κάτοικος στον Μαλώνα. «Το οχήματα τα μεγάλα εκεί που έχουν μπλοκάρει τα έχετε δει; Νερό έχει αυτή τη στιγμή το χωριό;», λέει.

Δείτε τι λέει κάτοικος για το μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο:

Η κατάσταση στην Κέρκυρα – Καίγονται σπίτια στο χωριό Λούτσες

Σχετικά με την Κέρκυρα, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απράος, Καλαμάκι και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση.

Τελικά, το χωριό Λούτσες δεν γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα, με τις φλόγες να έχουν μπει στον οικισμό και να καίνε σπίτια.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη με τις φλόγες:

Πυροσβεστική: Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

«Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών. Οι σημαντικότερες από αυτές εξελίσσονται σε Ρόδο και Κέρκυρα», σημειώνει η Πυροσβεστική

Αναφορικά με την πυρκαγιά στη Ρόδο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Βάτι, Πλημμύρι και Λαχανιά καθώς και Γεννάδι προς ασφαλή κατεύθυνση. Σχετικά με την Κέρκυρα, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απράος Καλαμάκι και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας, μέχρι στιγμής, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται».

Σχετικά Άρθρα