Συλλήψεις στον Έβρο και στην Ε.Ο Καβάλας – Θεσσαλονίκης για παράνομη διακίνηση μεταναστών

 Συλλήψεις στον Έβρο και στην Ε.Ο Καβάλας – Θεσσαλονίκης για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχές του Έβρου και ένα στην Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν χθες σε οικισμό και αγροτική περιοχή του Έβρου δύο αλλοδαπούς διακινητές, όταν εντόπισαν τον έναν να προωθεί παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μετανάστες με ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Το όχημα, όπως διαπιστώθηκε, είχε μεταφέρει νωρίτερα σε προκαθορισμένο σημείο ο δεύτερος δράστης. Ο οδηγός-διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ αργότερα ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη. Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ακόμη, ότι οι δύο συλληφθέντες δεν έχουν άδεια οδήγησης.

Επίσης, για παράνομη μεταφορά τριών μεταναστών συνελήφθη αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ στην Εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Εν τω μεταξύ, σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν χθες στην Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, μετά τα Κερδύλλια.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών ελέγχων, σταμάτησαν οδηγό αυτοκινήτου, εκείνος όμως εισήλθε σε αγροτικό δρόμο και αφού ακινητοποίησε το όχημα προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν στον χώρο αποσκευών τρεις μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα. Όπως πρόεκυψε από την έρευνα των αστυνομικών για το όχημα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση πριν από δύο ημέρες σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου με κατηγορίες για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και υπεξαίρεση, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα