Με αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Ο Ανδρουλάκης λέει “όχι” σε κάθε συνεργασία

 Με αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Ο Ανδρουλάκης λέει “όχι” σε κάθε συνεργασία

Καταστροφική για τον ευρύτερο χώρο της προοδευτικής παράταξης χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την τακτική του ΠΑΣΟΚ να αποκλείει τις συνεργασίες για τις εκλογές του Οκτωβρίου. Επιμονή στη γραμμή του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου σε μια φάση που ηγεμονεύει η ΝΔ στο κέντρο.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης πρώτου κα δεύτερου βαθμού.

Η άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη να βρεθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο στο ίδιο μετερίζι με το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας από κοινού με την Κουμουνδούρου κάποιον υποψήφιο φτάνει στα όρια τη εμμονής σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Κορυφαίο στέλεχος χαρακτηρίζει τραγικό λάθος του ΠΑΣΟΚ την κάθετη άρνηση για συνεργασία και μάλιστα σε μια στιγμή που μετά το αποτέλεσμα των εκλογών έχει παρέλθει ουσιαστικά ο εξ αριστερών κίνδυνος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει το λάθος της προεκλογικής περιόδου παρατηρούν στην Κουμουνδούρου αποκλείοντας και τώρα οποιαδήποτε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ότι δεν βλέπει τη συνολική βουτιά της κεντροαριστεράς σε εθνικό επίπεδο.

Μετά τις εκλογές και μετά από αυτό το αποτέλεσμα που συρρίκνωσε το ευρύτερο χώρο η γραμμή Λοβέρδου που χαρακτήριζε υπαρξιακό αντίπαλο το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι συνεχίζεται και ενόψει των αυτοδιοικητικών.

Αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν και τα δυο κόμματα να κατεβάσουν ισχυρούς συνδυασμούς οδηγεί νομοτελειακά σε νέες περιπέτειες τον προοδευτικό χώρο με τον κίνδυνο να μετατρέψουν σε περίπατο τις εκλογές για τους γαλάζιους υποψήφιους.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως η δυσκολία ανεύρεσης υποψηφίων για τις μεγάλες περιφέρειες και τους Δήμους είναι εμφανής και ουσιαστικά ομολογείται πλέον ανοιχτά.

Το εγχείρημα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που  πρόσωπα που θέλουν να κατέβουν και συγκεντρώνουν καλές πιθανότητες να καταγράψουν μια καλή πορεία αρνούνται πεισματικά το επίσημο χρίσμα της Κουμουνδούρου αλλά και της Χαριλάου Τρικούπη.

Στην περιφέρεια Αττικής για παράδειγμα η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να οδηγείται στη λύση του Γιάννη Σγουρού που δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να καταγράψει κάποια αξιοσημείωτη επίδοση την ώρα όμως που υπάρχει και η πιο ελπιδοφόρα επιλογή του έμπειρου αυτοδιοικητικού Δημάρχου Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο της Αθήνας με τη Χαριλάου Τρικούπη να απορρίπτει τον πρόεδρο του επαγγελματικού επιμελητηρίου Γιάννη Βερβεσό ο οποίος επιθυμεί μια ευρεία στήριξη και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα ακούγεται έντονα και το όνομα του συμβούλου του Νίκου Ανδρουλάκη στα ενεργειακά Χάρη Δούκα για το Δήμο της Αθήνας.

Στην Κουμουνδούρου το βάρος της ανεύρεσης υποψηφιοτήτων έχει πέσει τώρα στις πλάτες του Κώστα Ζαχαριάδη μετά την απομάκρυνση του Χρήστου Σπίρτζη με τη δουλειά που είχαν κάνει μέχρι τις εθνικές εκλογές να έχει χαθεί μετά τον αρνητικό συσχετισμό της κάλπης.

Αφαίμαξη

Και όσο η Χαριλάου Τρικούπη αρνείται να αλλάξει τακτική και να αφήσει στην άκρη την εχθροπάθεια απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει χώρο στο κέντρο παρατηρούν από την Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της Ζέφης Δημαδάμα που αιφνιδίασε άπαντες αποδεχόμενη την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Μπορεί η ίδια να είχε απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ ωστόσο κανείς δεν τοποθετούσε την περίπτωσή της στα στελέχη που φλέρταραν με τη δεξιά.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι παρά η επισφράγιση της αφαίμαξης του ΠΑΣΟΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν την απορία τους για την επιμονή του κ. Ανδρουλάκη να αντιμετωπίζει ως αντίπαλο το ΣΥΡΙΖΑ σε μια φάση που η δυναμική των πραγμάτων για την Κουμουνδούρου μόνο κίνδυνο δεν προοιωνίζει για τη Χαριλάου Τρικούπη όπως σημειώνουν.

Σχετικά Άρθρα