Μόνο βραδινές ώρες η αποκομιδή σκουπιδιών στην Αθήνα όσο διαρκεί ο καύσωνας

 Μόνο βραδινές ώρες η αποκομιδή σκουπιδιών στην Αθήνα όσο διαρκεί ο καύσωνας

Ο δήμος της Αθήνας ενόψει του νέου κύματος καύσωνα που ήδη πλήττει τη χώρα, λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τη δημόσια υγεία, όσες ημέρες οι θερμοκρασίες θα είναι στα ύψη. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών πρωινές και βραδινές ώρες

Οι πολίτες καλούνται να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους από τις 11:00 έως τις 17:00 καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Επίσης, οι χώροι πρασίνου θα επιτηρούνται από drones στο Λυκαβηττό.

Ανοίγουν οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου και ομάδες streetwork θα βρίσκονται στο πλευρό των αστέγων.

Η ανάγκη προστασίας του προσωπικού της καθαριότητας από τη θερμική καταπόνηση και η τήρηση των σχετικών εγκυκλίων, οδηγεί στην τροποποίηση του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων. Από σήμερα Πέμπτη 20/07/2023 η αποκομιδή θα πραγματοποιείται τις πρωινές και νυχτερινές ώρες με παύση μεταξύ 11:00 – 17:00. Με δεδομένες τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και για λόγους δημόσιας υγείας, παρακαλούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μη βγάζουν τα απορρίμματα στους κάδους ιδιαίτερα εάν αυτοί είναι πλήρεις. Ο Δήμος Αθηναίων προσβλέπει στη συνεργασία όλων, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης εξαιτίας του καύσωνα.

Ανοιχτές από τις 8.00 έως τις 22:00 καθημερινά 7 κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας

Ήδη από το πρώτο κύμα καύσωνα, στις 11 Ιουλίου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, άνοιξε κλιματιζόμενους χώρους σε επτά Λέσχες Φιλίας και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.

Οι πολίτες μπορούν να περνούν δροσερά και ευχάριστα τις ώρες τους στο οικείο περιβάλλον των Λεσχών απολαμβάνοντας τις παρέες τους, τον καφέ και τον δροσερό χυμό τους. Παράλληλα, o Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε την παρουσία νοσηλευτή στις κλιματιζόμενες αίθουσες για την παροχή συμβουλών υγείας και για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών δυσφορίας ή ενόχλησης.

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» – Κανείς μόνος του, κανείς απροστάτευτος

Οι Ομάδες του «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχουν φροντίδα, σταθερά σε περισσότερους από 500 μοναχικούς και ηλικιωμένους ανθρώπους, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Τα οχήματα του Προγράμματος μπορούν επίσης να μεταφέρουν όσους πολίτες χρειαστεί στους κλιματιζόμενους χώρους ή όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Τηλεφωνική Γραμμή Καύσωνα στα Δημοτικά Ιατρεία

Στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων έχει τεθεί σε λειτουργία γραμμή βοήθειας, μέσω της οποίας παρέχονται συμβουλές και οδηγίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η «Γραμμή Καύσωνα» είναι το 210 3638049 και εξυπηρετεί καθημερινά, από τις 08:30 έως τις 19:30.

Σχετικά Άρθρα