Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα- Κραυγή αγωνίας από τον Αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής

 Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα- Κραυγή αγωνίας από τον Αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής

Ξεπηδούν συνεχώς πύρινα μέτωπα- Αναζωπυρώθηκε το απόγευμα το μέτωπο της Σαρωνίδας

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα με την Πυροσβεστική να υποβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να μη χάσει τον έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο σημειώθηκε αναζωπύρωση στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:00 στον Κουβαρά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάλυψε 12 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις δύο ώρες.

Καταγγελίες από τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής για απουσία εναέριων μέσων

Ο Αντιδήμαρχος της Λαυρεωτικής Θανάσης Μακροδημήτρης καταγγέλλει την απουσία εναέριων μέσων και μάλιστα τονίζει πως οι φλόγες καίνε έκταση που είναι αδύνατο να προσεγγιστεί από επίγειες δυνάμεις:

«Δυστυχώς φωνάζουμε εδώ και πάρα πολλές ώρες, εγώ είμαι από την αρχή της φωτιάς εδώ πέρα, δεν μας ακούει κανείς. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε εναέριες δυνάμεις. Εναέρια μέσα από τη δική μας την πλευρά, Πέτα και Μεγάλη Αυλή Κερατέας δεν έχουμε δει εναέρια μέσα. Από την αρχή κάνανε 2-3 ρίψεις και εξαφανίστηκαν. Μας λένε ότι είναι από την πλευρά του Λαγονησίου και της Σαρωνίδας. Όμως εδώ πέρα τώρα η φωτιά έχει φτάσει μέσα στα σπίτια. Απ’ ό,τι βλέπω εγώ καίγεται ένα μαντρί και ένα σπίτι. Τώρα. Μπροστά μου, μπροστά μου. Δεν μπορούμε να πάμε. Δεν υπάρχει πρόσβαση. Από πουθενά δεν μπορούμε να πάμε εμείς. Χρειάζονται εναέριες δυνάμεις».

Σχετικά Άρθρα