Φωτιά Λουτράκι: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί – Η τελευταία εικόνα (vid)

 Φωτιά Λουτράκι: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί – Η τελευταία εικόνα (vid)

Η φωτιά που καίει εκτός ελέγχου ξέσπασε στην Περαχώρα Λουτρακίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση περιοχών και κατασκηνώσεων. Το loutraki365 μεταδίδει πως η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι, ενώ καίει κοντά στα σπίτια της περιοχής. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 54 πυροσβέστες19 οχήματατρία αεροσκάφηδύο ελικόπτερα και δύο Σινούκ.

Κάηκαν σπίτια στην περιοχή Άνω Καρβουνάρι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική:

“Στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου η πυρκαγιά κατευθυνθεί κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές πηγές. Εκδόθηκαν εδώ τρία μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Καλή θέα, παιδεία, ειρήνη. Στη συνέχεια από δω και στο τρίτο μήνυμα από Ιστιαία, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε. Κατά ριπάς, όμως αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά εκατόν τριάντα πέντε πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πενήντα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αυτές επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ των οποίων δύο ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους. Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις προωθητές γαιών”.

Τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση Sportcamp μεταφέρονται με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης ενός κέντρου αποκατάστασης. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τη φωτιά απειλείται ο οικισμός Ειρήνη.

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές  Καλλιθέα,  Πευκιά  και  Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ήδη επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 19 οχήματα. Την ίδια ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Οι άνεμοι πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ.

Διακοπή ρεύματος υπάρχει λόγω της φωτιάς κάτι το οποίο δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Υπάρχει σύσταση οι κάτοικοι της περιοχής να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες, λόγω έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά Άρθρα