Έκκληση πολίτη από το Λαγονήσι: “Οπωσδήποτε να σταματήσουν την φωτιά πριν τα σπίτια”

 Έκκληση πολίτη από το Λαγονήσι: “Οπωσδήποτε να σταματήσουν την φωτιά πριν τα σπίτια”

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Κουβαράς της Αττικής.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η φωτιά έχει κατέβει στο Άνω Λαγονήσι, όπου υπάρχουν χιλιάδες σπίτια, τόνισε μιλώντας στο OPEN κάτοικος Λαγονησίου κι έκανε έκκληση να γίνει το παν για να σταματήσει η πορεία της φωτιάς πριν φτάσει στα πρώτα σπίτια στο Λαγονήσι.

«Η φωτιά έφυγε από πίσω από την Κερατέα, πέρασε την κορυφογραμμή και κατέβηκε στο Λαγονήσι. Εκεί είναι πολύ δύσκολα πράγματα. Βλέπω τη φλόγα και την καπνό. Πρέπει να μην κατέβει στα πρώτα σπίτια. Μιλάμε για 4.000 σπίτια στο Λαγονήσι. Πήρα το 112 και την Πυροσβεστική και μου είπαν ότι το φροντίζουν» ανέφερε ο κάτοικος.