Μαίνεται η φωτιά στη Νάξο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

 Μαίνεται η φωτιά στη Νάξο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cyclades24.gr, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται επί ποδός και καταβάλουν προσπάθειες για τη κατάσβεση, ωστόσο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στην Κεραμωτή. Η φωτιά δεν έχει απειλήσει κάποιον οικισμό.

Μάλιστα, ο δρόμος βορειανατολικά της Μονής εθεωρείτο ως το πιο δύσκολο σημείο της φωτιάς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης, στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν τόσο ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, όσο και ο Μητροπολίτης Παροναξίας Σεβασμιότατος Καλλίνικος για να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στη Νάξο ξέσπασε την Παρασκευή (14/07) και, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε γνωστό πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς «έσπασε» σε δύο μέτωπα. Ωστόσο, πριν πέσει το φως της ημέρας σταμάτησαν και τα εναέρια μέσα να επιχειρούν, τα οποία συνεχίζουν το έργο τους από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (15/07).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Νάξο, Πάρο και Σύρο. Ακόμα, πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων από την Αττική συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς και ρίψεις νερού από αέρος κάνουν τουλάχιστον 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σχετικά Άρθρα