Καύσωνας: Όπου φύγει φύγει για λίγες στιγμές δροσιάς – Το αδιαχώρητο σε δρόμους και λιμάνια – “Βούλιαξαν” οι παραλίες – Άδειασε η Αθήνα (εικόνες)

 Καύσωνας: Όπου φύγει φύγει για λίγες στιγμές δροσιάς – Το αδιαχώρητο σε δρόμους και λιμάνια – “Βούλιαξαν” οι παραλίες – Άδειασε η Αθήνα (εικόνες)

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται σε δρόμους και λιμάνια, καθώς εκτός από όσους έχουν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, υπάρχουν αρκετοί που επιλέγουν μικρότερες αποδράσεις για το σαββατοκύριακο προκειμένου να καταφέρουν να ξεφύγουν από τις ακραίες θερμοκρασίες που έχει φέρει το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να σημειωθεί μαζική έξοδος εκδρομέων από τους μεγάλους δρόμους και τα λιμάνια του λεκανοπεδίου Αττικής. Κατά συνέπεια, σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται από το πρωί στην Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος), από τις τρεις γέφυρες έως την Αχαρνών αλλά και στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισίας από το ύψος της Καποδιστρίου έως την Αττική Οδό.

Αντίστοιχα και στις εξόδους προς την Αθηνών – Κορίνθου, όπου σημειώνεται μποτιλιάρισμα σχεδόν τριών χιλιομέτρων μετά τα διόδια. Στην Αττική η κίνηση περιορίζεται στις παραλιακές περιοχές.

Στο «κόκκινο» τα λιμάνια της Αττικής

Το αδιαχώρητο επικράτησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και στα λιμάνια της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πληρότητα στα πλοία άγγιξε το 100% με τους ταξιδιώτες να περιμένουν υπομονετικά σε ουρές για τον απαραίτητο έλεγχο.

Συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 21 πλοία και εκτιμάται πως θα ταξιδέψουν 19.758 επιβάτες.

Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσουν συνολικά 9 πλοία μεταφέροντας 7.850 επιβάτες και από το Λαύριο θα πραγματοποιηθούν 7 απόπλοι πλοίων όπου και θα επιβιβαστούν σχεδόν 3.000 ταξιδιώτες.

Άδειασε η Αθήνα

Οι δρόμοι της πόλης νωρίς το απόγευμα είναι άδειοι, καθώς οι περισσότεροι έχουν σπεύσει σε κοντινές και πιο μακρινές παραλίες για να γλιτώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ άλλοι προτιμούν να μένουν στη δροσιά τους σπιτιού τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την λεωφόρο Συγγρού, την Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας.

Βούλιαξαν οι παραλίες

Ανάσες δροσιάς σε παραλίες της Αττικής αναζητούν οι Αθηναίοι, ενώ παρόμοια είναι και η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς ο υδράργυρος «χτυπά» κόκκινο λόγω του καύσωνα «Κλέων».

Όπως και εχθές, οι Αθηναίοι άρχισαν να γεμίζουν τις παραλίες από πολύ νωρίς το πρωί, μην αντέχοντας τη ζέστη.

Σχετικά Άρθρα