Κρήτη: Κλειστή και η Κνωσός λόγω του Καύσωνα

 Κρήτη: Κλειστή και η Κνωσός λόγω του Καύσωνα

Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο (15/7). Τι αναμένεται να ισχύσει για την Κυριακή (16/7).

Κλειστός θα παραμείνει από τις 12 – 5 ο Αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, σύμφωνα με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και στην Κρήτη από τον καύσωνα “Κλέων”.

Όπως είχε ανακοινωθεί, στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας λόγω επικράτησης θερμοκρασιών καύσωνα, η τροποποίηση του ωραρίου αφορά και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Φαιστού, της Αγίας Τριάδας, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Ματάλων, της Γόρτυνας και των Μαλίων.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το μέτρο να επεκταθεί και μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου (15-7-2023), ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό, ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και μετεωρολογικές προβλέψεις το τροποποιημένο ωράριο θα ισχύσει και για την Κυριακή 16/7/2023.