Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική – Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση ρεύματος

 Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική – Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση ρεύματος

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται συνεχώς τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου καθώς λόγω του καύσωνα Κλέων η θερμοκρασία έχει ανεβεί στα ύψη και δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, οι βλάβες εντοπίζονται στην Πλατεία Βικτωρίας, τον Σταθμό Λαρίσης, την Ομόνοια, το Κορωπί και τον Ασπρόπυργο. Όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα θα αποκατασταθούν στις 21.00 ενώ στον Ασπρόπυργο στις 22.00.

Νωρίτερα χωρίς ρεύμα έμειναν σπίτια στον Άγιο Δημήτριο, την Αργυρούπολη την Ηλιούπολη το Ελληνικό τον Άλιμο και το Παλαιό Ψυχικό.

Σύντομα μπλακ άουτ παρατητήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι και σε περιοχές της Κηφισιάς.

Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση ρεύματος

Σε διάρκη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι για την επάρκεια του ρεύματος λόγω του καύσωνα καθώς το άλμα στη ζήτηση για το ρεύμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Όπως αναφέρει το action 24 η κατανάλωση ρεύματος στο πικ «σήμερα» κίνηθηκε σε επίπεδα ρεκόρ δεκαετίας και ήταν αρκετά υψηλότερη από το αναμενόμενο.

Ειδικότερα τις ώρα αιχμής σήμερα, όπως στις 2 το μεσημέρι, η κατανάλωση ρεύματος άγγιξε τις 9.950 MW κι ενώ μια τυπική μέρα η αντίστοιχη μέγιστη τιμή της ζήτησης δεν ξεπερνά τις 6.500 MW.

Προβλέπεται δε ότι η ζήτηση σήμερα δεν θα πέσει κάτω από τις 8.000 MW μέχρι και τις 12 το βράδυ, ωστόσο μεγάλη μείωση αναμένεται για αύριο Σάββατο καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν.

Σχετικά Άρθρα