Κέβιν Σπέισι: Εχασα τα πάντα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

 Κέβιν Σπέισι: Εχασα τα πάντα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

“Εχασα τα πάντα”, είπε ο σταρ του Χόλιγουντ, Κέβιν Σπέισι, με δάκρυα στα μάτια, στη δίκη που διεξάγεται σε βάρος του για σεξουαλικά αδικήματα. “Ο κόσμος μου εξερράγη” δήλωσε.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός απευθυνόμενος στους ενόρκους υποστήριξε ότι η υποκριτική τελείωσε για αυτόν και ότι η περιουσία του μειώθηκε δραματικά.

Με δάκρυα στα μάτια, ο σταρ του Χόλιγουντ είπε στο δικαστήριο του Southwark: «Κρίθηκα βιαστικά και πριν προλάβω καν να απαντήσω στην πρώτη ερώτηση, έχασα τη δουλειά μου, έχασα τη φήμη μου, έχασα τα πάντα μέσα σε λίγες μέρες».

Ο 63χρονος Σπέισι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τεσσάρων ανδρών ηλικίας 20-30 ετών, μεταξύ του 2001 και του 2013.

Ο δικηγόρος του Σπέισι στη χθεσινή δικάσιμο τον ρώτησε αναφορικά με ένα άρθρο του BuzzFeed τον Οκτώβριο του 2017 που περιείχε την καταγγελία του Αμερικανού ηθοποιού Anthony Rapp, ο οποίος κατηγόρησε τον Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με τον Guardian, ο ισχυρισμός αυτός δεν αποδείχθηκε σε πολιτικό δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Σπέισι υποστήριξε τα εξής στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου: «Ο κόσμος μου εξερράγη». Σημείωσε, επίσης, ότι υπήρξαν κι άλλες φήμες στον απόηχο του δημοσιεύματος και ότι ο ίδιος είδε οικονομικές συμφωνίες του και συμβόλαια να «σπάνε» εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας.

«Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια, δεν κατάφερα να εργαστώ», είπε επίσης. «Δεν είχα χρήματα και έπρεπε να ανταποκριθώ σε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις. Δεν τις έχω ξεπληρώσει ακόμα, οπότε ακόμα χρωστάω χρήματα».

Ο Σπέισι περιέγραψε πως αισθάνθηκε «συντετριμμένος» όταν ανακάλυψε ότι ένας άντρας με τον οποίο είχε «κοντινή σχέση» τον είχε κατηγορήσει για επίθεση στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους, ισχυρίστηκε ότι σε ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Ελτον Τζον, ο Σπέισι του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ο Σπέισι αρνείται 12 κατηγορίες που τους αποδίδονται, οι οποίες περιλαμβάνουν επτά καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, τρεις για άσεμνη επίθεση, μία κατηγορία για πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συναίνεση και μία κατηγορία για πρόκληση διεισδυτικής σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συγκατάθεση.

Πηγή: Guardian, kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα