Αιχμές Παππά κατά Τσακαλώτου: “Πληγώσαμε τη μεσαία τάξη, αποτέλεσμα υπερφορολόγησης τα 37 δισ.”

 Αιχμές Παππά κατά Τσακαλώτου: “Πληγώσαμε τη μεσαία τάξη, αποτέλεσμα υπερφορολόγησης τα 37 δισ.”

Αιχμές για τα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη», άφησε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας παράλληλα πως τα 37 δισ. που άφησε «αποθεματικό» η τότε κυβέρνηση, ήταν αποτέλεσμα υπερφορολόγησης. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη και την πληγώσαμε σημαντικά. Και δεν αναγνωρίσουμε ότι τα 37 δισ. που μαζέψαμε ήταν ή άλλη όψη μιας υπερφορολόγησης, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο σφάλμα. Τα 37 δισ. μαζεύονται με φόρους, δεν πάθαινε κανένας τίποτα εάν ήταν 30», είπε μιλώντας στο ΟPEN.

Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει αυτοκριτική, «γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις σε μια στρατηγική η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα αλλά δεν εφαρμόστηκε ομόφωνα. Ο μετασχηματισμός ο οποίος εξαγγείλαμε από το βράδυ την εκλογών του 2019 είναι σαφές πως δεν προχώρησε».

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να συζητηθεί η πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας: «Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να κάνουμε και δεν πρέπει να μπούμε στον πειρασμό, στις δύσκολες στιγμές, να επιλέξουμε μια ζεστή και ασφαλή φωλιά η οποία όμως θα μας κατατάσσει στα όρια της εκλογικής επιβίωσης. Γιατί έχουμε και ευρωεκλογές μπροστά μας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Ποια θα είναι η σχέση μας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα;»

Τι είπε για πιθανή υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Εδώ ήρθαμε να τα πούμε όλα, εκτός από αυτά που πρέπει να ειπωθούν στα όργανά μας. Είναι το ενδεδειγμένο και αυτό σε ό,τι με αφορά θα πράξω. Η συζήτηση έχει ανοίξει, είμαστε κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες, θεωρώ ότι η συλλογική μας λειτουργία έχει δώσει ένα βηματισμό σοβαρό, έχουμε λύσει τα θέματα της ΚΟ, είχαμε μια συγκροτημένη κοινοβουλευτική παρουσία» σημείωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να κατέλθει υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Και έχουμε κάθε δυνατότητα αυτή η διαδικασία να είναι μια διαδικασία που θα σηματοδοτήσει μια ανάκαμψη, θα βοηθήσει να έχουμε σοβαρή συμμετοχή στην εκλογή νέας ηγεσίας και θα δώσει το στίγμα για το που θέλουμε να πάμε».