ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων: Χρειάζεται χρόνος διαλόγου – Να ληφθεί μέριμνα για τους εποχικούς εργαζόμενους

 ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων: Χρειάζεται χρόνος διαλόγου – Να ληφθεί μέριμνα για τους εποχικούς εργαζόμενους

Συνάντηση με τη Νίκη Κεραμέως και τον Θοδωρή Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων είχε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και ο διευθυντής της ΚΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών παρουσίασε στους Σωκράτη Φάμελλο και Θανάση Θεοχαρόπουλο την ίδια ακριβώς πρόταση που είχε πάρει τη μορφή σχεδίου νόμου από τον τότε υπουργό Μάκη Βορίδητον Απρίλιο του 2021, νομοθετική πρόταση που δεν είχε υιοθετηθεί. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε ότι το θέμα της ψήφου των αποδήμων είναι σημαντικό και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ του δικαιώματος ψήφου σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς εκ του αποτελέσματος η πρόταση που τελικά προκρίθηκε με τον νόμο 4648/2019 δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ακόμα ότι η αρχική πρόταση του κόμματος που είχε κατατεθεί στη Βουλή το 2018 εξασφάλιζε και το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι και ήταν σύμφωνη με καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Να σημειωθεί ότι αυτή η πρόταση είχε κατατεθεί και από τον Γιώργο Γεραπετρίτη το 2017 στην έκθεση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί χρόνο και χώρο διαλόγου για να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο και  πρέπει να συζητηθεί ουσιαστικά και διεξοδικά αν αναζητούμε πραγματικά συνθέσεις που είναι απαραίτητες σε ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ακόμα ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τους εκλογείς εσωτερικού που δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το δικαίωμα τους λόγω εργασίας τους σε διαφορετικό τόπο από τον τόπο κατοικίας τους κάτι που συνετέλεσε στο μεγάλο ποσοστό αποχής στις πρόσφατες εκλογές, θέμα για το οποίο  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα αναλάβει  νομοθετική  πρωτοβουλία .

Σχετικά Άρθρα