Βίλνιους: Οργή Ζελένσκι επειδή δεν ανοίγει η πόρτα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ- Επιτίθεται στους δυτικούς ηγέτες

 Βίλνιους: Οργή Ζελένσκι επειδή δεν ανοίγει η πόρτα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ- Επιτίθεται στους δυτικούς ηγέτες

Την έντονη αντίδραση του Ζελένσκι προκαλεί, όπως αναφέρει το Politico, ο δισταγμός δυτικών ηγετών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, να εξασφαλίσουν οδικό χάρτη για την πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη διάσκεψη στο Βίλνιους.

Βολές κατά των διαπραγματευτών του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη (11/7) ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καταλογίζοντάς τους ότι διστάζουν να προσφέρουν στο Κίεβο έναν συγκεκριμένο «δρόμο» για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται ανώτερο διπλωμάτη του ΝΑΤΟ και άτομο που γνωρίζει τις συνομιλίες, στο τελευταίο προσχέδιο ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τα μέλη εξετάζουν το ενδεχόμενο να δηλώσουν ότι «θα είμαστε σε θέση να απευθύνουμε πρόσκληση στην Ουκρανία όταν συμφωνήσουν οι σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις».

Το κείμενο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά το προσχέδιο που είδε το Κίεβο εξόργισε τον ηγέτη της Ουκρανίας.

Με μία ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος δείχνει την δυσφορία του για το γεγονός ότι όχι μόνο η χώρα του δεν εξασφαλίσει ιδιότητα μέλους του ΝΑΤΟ στο ορατό μέλλον αλλά και επειδή υπάρχουν ενστάσεις και επιφυλάξεις ακόμα και για την σχετική πρόσκληση.

Σχετικά Άρθρα