Καταδίωξη στη Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός μέχρι να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση

 Καταδίωξη στη Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός μέχρι να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Κυριακή (9/7), ο αστυνομικός ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο μετά από καταδίωξη που πραγματοποιήθηκε λίγο έξω από την πόλη της Λάρισας. Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό διέταξε ο εισαγγελέας.

Ελεύθερος, με απόφαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολου Τζαμαλή, αφέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (09/07) ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα χθες, Σάββατο (08/07) στο Μοσχοχώρι έναν 20χρονο Σύριο μετά από καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη μετά από το περιστατικό και κρατείτο μέχρι και σήμερα, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Όπως μεταδίδει το Larissanet.gr, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο δικηγόρος του αστυνομικού, κ. Δημοσθένης Γούλας, έκανε γνωστό πως ο εντολέας του αφέθηκε ελεύθερος και πως διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό.

«Πρώτον ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη. Δεύτερον, όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος. Δεν έχω δικαίωμα να σας πω περισσότερα επί της υποθέσεως και της ποινικής δικογραφίας, διότι η υπόθεση εξελίσσεται αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του αστυνομικού.

Το χρονικό της καταδίωξης

Υπενθυμίζεται ότι, ο οδηγός, ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο. Το όχημα εντοπίστηκε στις 11:40 από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις πλησίασαν, η πορεία του αγροτικού σταμάτησε σε μαντρότοιχο, ο άνδρας κατέβηκε από το όχημα και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πεζή καταδίωξη.

«Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δηλογλίδου.

Στο σημείο έφτασε εσπευσμένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρά τις προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 20χρονος κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα