Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγορεύει στους Βορειοκορεάτες να λένε τη φράση “σ’αγαπώ” – Ακόμα και θανατική ποινή για τους παραβάτες

 Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγορεύει στους Βορειοκορεάτες να λένε τη φράση “σ’αγαπώ” – Ακόμα και θανατική ποινή για τους παραβάτες

Σε μια άκρως παράλογη κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς απαγόρευσε της φράση “σ’αγαπώ” στους πολίτες, την ώρα που οι γυναίκες θα πρέπει να χρησιμοποιούν λέξη “σύντροφος” και όχι “σύζυγος” προς τους άντρες τους με όλα αυτά να έχουν ως στόχο να εξαλειφθεί η “σάπια γλώσσα του καπιταλισμού”.

Σύμφωνα με τον νόμο για την προστασία της πολιτιστικής γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ, η τιμωρία για τη χρήση νοτιοκορεατικού λεξιλογίου μπορεί να περιλαμβάνει σκληρή εργασία στη φυλακή ή θάνατο, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Δεδομένου ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει καταστήσει τη χρήση της νοτιοκορεατικής αργκό και του λεξιλογίου τιμωρητέα, τώρα οι γυναίκες της Βόρειας Κορέας έχουν περιοριστεί από τη χρήση λέξεων όπως «jagiya» που σημαίνει «γλυκέ μου». Στη Βόρεια Κορέα, οι γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιούν το «dongji» που σημαίνει «σύντροφος» για να απευθύνονται στους συζύγους τους.

Η απλή χρήση τέτοιων λέξεων δείχνει ότι έχουν παρακολουθήσει νοτιοκορεατικές ταινίες, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Και μόνο η χρήση τέτοιων λέξεων δείχνει ότι έχουν παρακολουθήσει νοτιοκορεατικές ταινίες, αναφέρει έρευνα.

Έρευνα ανέφερε ότι το να λες «σ’ αγαπώ» είναι επίσης ένδειξη ότι οι Βορειοκορεάτες παρακολουθούν νοτιοκορεατικές ταινίες. Αυτοί οι περιορισμοί έχουν επιβληθεί για να εξαλειφθεί η «σάπια γλώσσα του καπιταλισμού», πρόσθεσε η έκθεση.

Οι Βορειοκορεάτες θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν λέξεις όπως «paesyeon» (μόδα), «heeoseutail» (χτένισμα) και «waipeu» (σύζυγος).

Πέρυσι τον Δεκέμβριο, δύο έφηβοι φέρεται να εκτελέστηκαν επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες -κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στη Βόρεια Κορέα- με την κυβέρνηση να το χαρακτηρίζει «κακό». Δημοσίευμα της Mirror ανέφερε ότι οι δύο έφηβοι, οι οποίοι γνωρίστηκαν στο σχολείο, εκτελέστηκαν μπροστά στα μάτια των ντόπιων.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους για τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, η χώρα φέρεται να είχε απαγορεύσει το γέλιο, τα ψώνια και το ποτό.

πηγή: ethnos.gr