Βορίδης: Σε διαφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

 Βορίδης: Σε διαφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

“Η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες για ακόμη μία φορά” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας με ανακοίνωση τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σχετικά με την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη περί νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

“Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών” υπογραμμίζει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του.

“Στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια” συμπληρώνει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Σάββατο στο Mega, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού διαφώνησε ανοιχτά με τα όσα εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας δε ότι ο ίδιος στο παρελθόν είχε καταψηφίσει το σχετικό σύμφωνο.

“Δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 11:20

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι θα προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Το καλωσορίσαμε.

Σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας κ. Βορίδης δήλωσε σε συνέντευξη του ότι διαφωνεί.

Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες. Στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια.

Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν χρόνο έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα”.