ΣΥΡΙΖΑ: Όλα ρευστά για τη διαδοχή – Ανοιχτός ο αριθμός των υποψηφίων – Πότε θα στηθούν κάλπες

 ΣΥΡΙΖΑ: Όλα ρευστά για τη διαδοχή – Ανοιχτός ο αριθμός των υποψηφίων – Πότε θα στηθούν κάλπες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χάρην των εσωκομματικών ισορροπιών έβαλαν νερό στο κρασί σε όλες τις τάσεις προκειμένου να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ασύντακτο κόμμα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι.Στην ΚΕ με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων πολλοί εκτιμούν ότι θα λυθεί και το πρόβλημα του χρόνου εκλογής. Ο αριθμός των υποψηφίων και τα πρόσωπα θα δείξουν και το πότε θα στηθούν και οι κάλπες και προς τα που θα στρίψει το καράβι.

Η δυστοκία των προσώπων να βγουν μπροστά και να πουν ανοιχτά ότι θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου είναι δηλωτική του μεγάλου παζαριού που γίνεται στο παρασκήνιο.

Σε αυτή τη διαδικασία καθημερινά και με τις δηλητηριώδεις αιχμές πρωτοκλασάτων στελεχών να δίνουν και να παίρνουν και με τις διευθετήσεις που συντελούνται μεταξύ των τάσεων τα μέλη βρίσκονται αντιμέτωπα με την πραγμαιτκή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο αυτή η διαδικασία προχωρά με όρους εσωκομματικής συζήτησης και ο οδικός χάρτης δείχνει fast track διαδικασίες τόσο απομακρύνεται μια η δυνατότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει γεγονός.

Με τις παρατηρήσεις αυτές οι τάσεις ανασυντάσσονται ενόψει της ΚΕ και ήδη πολλοί υποστηρικτές της εκλογής προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αφού προηγηθεί το Συνέδριο ώστε να στηθούν στη συνέχεια οι κάλπες για πρόεδρο και νέα ΚΕ φαίνεται ότι σκέφτονται σοβαρά να θέσουν το ζήτημα σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση της 15ης και 16ης Ιουλίου.

Σε αυτή την τάση βρίσκονται αρκετοί προεδρικοί, στελέχη της ΡΕΝΕ ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην Ομπρέλα συντελέστηκε με την αποχώρηση Τσίπρα μια ολική μετατόπιση ως προς το πάγιο αίτημα να γίνει «επιτέλους» ένα Συνέδριο απολογισμού και αιτίων για τις ήττες και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ομπρέλας εξελίχθηκε σε ένα μινι συνέδριο με τα μέλη της τάσης να δείχνουν προς δυο κατευθύνσεις.

Άλλοι μίλησαν για την υποψηφιότητα Τσακαλώτου, άλλοι για την υποψηφιότητα της Αχτσιόγλου και άλλοι επανάφεραν την αρχική θέση για συντεταγμένες διαδικασίες μέσα από Συνεδριακές διαδικασίες.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα κατέβει στην κούρσα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται ότι αναμένει την πλατφόρμα – αν είναι έτοιμη μέχιρ την ΚΕ – της υποψήφιας από την τάση των 6 συν 6 και αν εκείνη δείξει προς το κέντρο δεν αποκλείεται και εκείνος να κατέβει υποψήφιος.

Επίσης δεδομένο διαμηνύουν μέλη της Κίνησης Μελών θα πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρχει υποψήφιος και από τους προεδρικούς.

Τρια ονόματα παίζουν στο παρασκήνιο με επικρατέστερο του Νίκου Παππά που θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει το επόμενο βήμα με αυτό τον οδικό χάρτη που προηγείται η εκλογή προέδρου του έκτακτου συνεδρίου.

Κλειδωμένος θεωρείται και ο Παύλος Πολάκης ενώ κανείς δεν μπορεί ακόμη να αποκλείσει και την Ρένα Δούρου παρά την εκκρεμοδικία της τραγωδίας στο Μάτι.  

Σχετικά Άρθρα