ΕΚΑΒ: Με “μικρής διάρκειας εκπαίδευση” στέλνονται 199 άτομα από Στρατό και Πυροσβεστική σε 61 περιοχές της χώρας

 ΕΚΑΒ: Με “μικρής διάρκειας εκπαίδευση” στέλνονται 199 άτομα από Στρατό και Πυροσβεστική σε 61 περιοχές της χώρας

Σε χρόνο-ρεκόρ κατάφερε το υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει 199 άτομα, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν έργο ως μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρου, μετά από μικρής διάρκειας εκπαίδευση. Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει τι σημαίνει μικρής διάρκειας εκπαίδευση και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών ή πολυτραυματιών από τροχαία, τα οποία σήμερα αντιμετωπίζονται από τους εξειδικευμένους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για 5 εξάμηνα και έχουν πτυχίο ΙΕΚ.

Επίσης, μπορεί να βρέθηκαν “εθελοντές”, όμως το βασικό είναι να εξασφαλιστεί και η διαμονή τους, στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι 199 εργαζόμενοι του Στρατού και της Πυροσβεστική θα κατανεμηθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, σε 61 περιοχές της χώρας που είναι τουριστικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες.

Ταυτόχρονα, καθιερώθηκαν διαδικασίες συντονισμού από το υπουργείο Υγείας, ώστε σε καθημερνή βάση οι ελλείψεις κατά το δυνατόν να αλληλοκαλύπτονται, ενώ συνεχίζεται να καταβάλλεται η προσπάθεια κάλυψης των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό και συντονισμό μεταξύ ΕΚΑΒ και Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Πάντως, και σήμερα, Πέμπτη, ακόμα δύο συνάνθρωποι μας πέθαναν σε Λέσβο και Εύβοια, περιμένοντας ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σχετικά Άρθρα