Το επικίνδυνο trend στο TikTok για το μαύρισμα – Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί

 Το επικίνδυνο trend στο TikTok για το μαύρισμα – Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί

Υπόσχεται «το καλύτερο μαύρισμα όλων των εποχών». Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν για τους σοβαρότατους κινδύνους που κρύβει για την υγεία. Ο λόγος για ένα επικίνδυνο trend που κυκλοφορεί στο TikTok και έγινε γίνει viral. Οι TikTokers μοιράζονται ένα αντισυμβατικό κόλπο για να αποκτήσουν καλοκαιρινή λάμψη. Αντί για αντηλιακό με κάποια μαυριστική λοσιόν χρησιμοποιούν μπύρα στο δέρμα και κάνουν έτσι ηλιοθεραπεία.

Μάλιστα, ισχυρίζονται πως πρόκειται για μια φθηνή εναλλακτική λύση που εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα για την επίτευξη μιας τέλειας ηλιοκαμένης όψης.

Η Kathryn Clifford, συνιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ευαισθητοποίηση της φροντίδας του δέρματος «Skcin», δήλωσε ότι η μπύρα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει από θερμοπληξία μέχρι ηλιακή δηλητηρίαση.

  • «Με δυσκολία μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει αυτή η τρέλα. Οι λάτρεις του μαυρίσματος, κάθε είδους, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να αναπτύξουν όλους τους τύπους καρκίνου του δέρματος και το κάψιμο του δέρματος συνδέεται στενά με την ανάπτυξη μελανώματος – της πιο σοβαρής απειλητικής για τη ζωή μορφής της νόσου», λέει η ειδικός σύμφωνα με την Daily Star.

Ακόμη μια ειδικός από τη Βρετανία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. «Η χρήση του αντηλιακού είναι καθοριστική για τη συνολική υγεία του δέρματος. Όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη καρκίνων του δέρματος, όπως το μελάνωμα, αλλά βοηθά επίσης στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και στην επιβράδυνση της δημιουργίας λεπτών γραμμών και ρυτίδων που προκαλούνται από τον ήλιο» αναφέρει, ενώ τονίζει πως πρέπει «να φοράτε πάντα αντηλιακό, ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες».

Το TikTok έχει βάλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τους χρήστες όταν αναζητούν ή βλέπουν βίντεο σχετικά με το μαύρισμα.

Το μήνυμα, ως μέρος της εκστρατείας του TikTok Australia, αναφέρει:

  • «Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον καρκίνο του δέρματος. Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να προστατευτείτε από το μελάνωμα».