Σάλος με τον υπουργό της Μελόνι – Sgarbi: Έχω πάει με πάνω από 1500 γυναίκες – “Όργανο γνώσης” το ανδρικό μόριο

 Σάλος με τον υπουργό της Μελόνι – Sgarbi: Έχω πάει με πάνω από 1500 γυναίκες – “Όργανο γνώσης” το ανδρικό μόριο

Ο Vittorio Sgarbi, – υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, εξέπληξε τους παρευρισκόμενους όταν χρησιμοποίησε έναν υποτιμητικό όρο αναφερόμενος στις γυναίκες και εξήρε το ίδιο του το γεννητικό όργανο. Ο 71χρονος υφυπουργός Πολιτισμού σε εκδήλωση στο εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχνης αναφέρθηκε στις σεξουαλικές του επιδόσεις χαρακτηρίζοντας «όργανο γνώσης» το ανδρικό μόριο.

Ο Sgarbi, ο οποίος είναι κριτικός τέχνης, στο παρελθόν είχε σχέσεις με πορνοστάρ ενώ ήταν φίλος του Σίβλιο Μπερλουσκόνι, του αείμνηστου Ιταλού πρωθυπουργού που είχε εμπλακεί στα περιβόητα bunga-bunga πάρτι, με αρκετούς να ζητούν την παραίτησή του και τον ίδιο να αρνείται κάνοντας λόγο για «λογοκρισία και φασισμό».

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται να κάθεται στην σκηνή και να καυχιέται ότι έχει κοιμηθεί με «9 γυναίκες μέσα σε ένα μήνα».

Ακούγεται να λέει αρχικά ότι «το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα». Στη συνέχεια και με αφορμή το ότι, όπως υποστήριξε, ο Μπερλουσκόνι είχε κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες στη ζωή του κάτι που για τον ίδιο είναι «τραγωδία», ο Sgarbi ρωτήθηκε για τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχει πλαγιάσει στη ζωή του.

  • «Δεν έχω όργανο μέτρησης (σ.σ. penis counter στο πρωτότυπο) οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες» απάντησε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού.

Απόσπασμα του βίντεο με κάποια από τα σχόλια του Ιταλού υφυπουργού κυκλοφόρησε σε διάφορα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας La Repubblica.

Ζητούν την παραίτηση του Ιταλού υφυπουργού για τα σεξιστικά σχόλια
Το δημοσίευμα ανέφερε πως 44 από τις 49 (κυρίως γυναίκες) εργαζόμενες στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας υπέγραψαν μία επιστολή με την οποία προέτρεπαν τον πρόεδρό του να τις υπερασπιστεί.

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, ζήτησε να ενημερωθεί με επιστολή από τους υπευθύνους του μουσείου για όσα είπε ο πολιτικός υφιστάμενός του τονίζοντας ότι ο σεξισμός και η βωμολοχία είναι απαράδεκτοι σε όλα τα επίπεδα ειδικά στον χώρο του πολιτισμού από κάποιον που εκπροσωπεί θεσμούς. Όπως πρόσθεσε «η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από το Σύνταγμα αλλά δεν πρέπει να εκπίπτει σε χυδαιότητα. Ο σεβασμός για τις γυναίκες είναι παρών σε όλη τη ζωή μου».

Από την πλευρά του, ο Sgarbi αρνήθηκε να παραιτηθεί και παραπονέθηκε ότι οι επικριτές του ήταν αριστεροί που προσπαθούσαν να τον ακυρώσουν.

Μιλώντας, δε, στη La Repubblica υποστήριξε ότι όσα συνέβησαν στο μουσείο ήταν «παράσταση ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς. Με ρώτησαν με πόσες γυναίκες έχω κοιμηθεί και απάντησα. Είναι η ελευθερία του λόγου». Σύμφωνα με τον ίδιο το αίτημα για παραίτησή του είναι «λογοκρισία και απόλυτος φασισμός».

Όσο για την προσωπική του ζωή, ο Ιταλός υφυπουργός είναι σε «ανοιχτή σχέση» με την 50χρονη ηθοποιό και μοντέλο Σαμπρίνα Κόλε, από το 1998.

Σχετικά Άρθρα