Φεύγουν από την Ίο εκατοντάδες Ιρλανδοί – Σήμερα η νεκροψία των δύο 18χρονων

 Φεύγουν από την Ίο εκατοντάδες Ιρλανδοί – Σήμερα η νεκροψία των δύο 18χρονων

Εκατοντάδες έφηβοι προσπαθούν να φύγουν από το ελληνικό νησί μετά το θάνατο δύο νεαρών Ιρλανδών με διαφορά λίγων ωρών. 

Πληροφορίες αναφέρουν οτι έως και 1.000 νεαροί Ιρλανδοί βρίσκονται στο νησί και ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με τη Daily Mail. 

Εκατοντάδες συντετριμμένοι έφηβοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Ίο μετά τον θάνατο δύο Ιρλανδών συμμαθητών τους από κορυφαίο ιδιωτικό καθολικό σχολείο σε ξεχωριστές τραγωδίες. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται ξεχωριστές έρευνες για τον θάνατο των δύο 18χρονων μαθητών, του Άντριου Ο΄Ντόνελ και του Μαξ Γουόλ.

Οι δύο νέοι βρισκόταν σε διακοπές για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους με δεκάδες συμμαθητές από το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου όταν έγινε η τραγωδία. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μάικλ Μάρτιν δήλωσε χθες: «Είναι καταστροφικό και τα πιο τραυματικά νέα που θα μπορούσε να ακούσει οποιοσδήποτε γονέας και είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα και πολλοί από τους γιους και τις κόρες μας φεύγουν στο εξωτερικό μετά από τα πιστοποιητικά αποχώρησης και μετά τις εξετάσεις.

Ο διευθυντής του σχολείου Tim Kelleher είπε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 μαθητές στο νησί, οι οποίοι γιόρταζαν την αποφοίτησή τους, 90 από τους οποίους είναι από το St Michael’s College. Είπε ότι τα νέα για τους θανάτους διαδόθηκαν γρήγορα μεταξύ των συμμαθητών τους, προσθέτοντας: «Όλοι θέλουν να φύγουν. Είναι τραυματισμένοι και λένε ότι θέλουν να γυρίσουν σπίτι.

Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή ενορία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, είναι φίλοι μεταξύ τους, υπάρχουν μεγαλύτερα αδέρφια και φίλοι σε όλη την περιοχή που είναι βαθιά συντετριμμένοι. Είναι μια δεμένη κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει πολλή υστερία και πολύς φόβος και οι γονείς τηλεφωνούν ο ένας στον άλλο και όλοι είναι τραυματισμένοι ειδικά τα αγόρια που ήταν μαζί με τον Andrew και τον Max. Είναι τραυματισμένοι»

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται ξεχωριστές έρευνες για τον θάνατο των δύο 18χρονων συμμαθητών.Ο Άντριου και ο Μαξ ήταν «δύο εξαιρετικοί νεαροί άνδρες με όλη τη ζωή τους μπροστά τους» και οι σκέψεις και οι προσευχές του ήταν με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ο υπουργός Παιδείας Σάιμον Χάρις είπε ότι οι σκέψεις του ήταν με τους μαθητές στην Ελλάδα που «αντιμετωπίζουν σοκ, πόνο και θλίψη». Θέλουν απλώς να γυρίσουν σπίτι και θα είναι όλοι πίσω τις επόμενες 48 ώρες».

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης St Michael, Tom McCormack, είπε ότι ήταν η «πιο σκοτεινή μέρα» στην ιστορία του σχολείου. «Ήταν μια καταστροφική μέρα, μας χαροποίησε ο όγκος των μηνυμάτων από υπουργούς της κυβέρνησης, συμβούλους, αξιωματούχους, άλλα σχολεία. «Το αδελφό μας σχολείο, το St Mary’s, πριν από οκτώ χρόνια είχε την τραγωδία του Μπέρκλεϊ και τώρα βιώνουμε την πιο σκοτεινή μας μέρα».

Στον Πειραιά η νεκροψία

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι σοροί των δύο εφήβων θα μεταφερθούν σήμερα Δευτέρα το πρωί από το κυκλαδίτικο νησί στην Αθήνα για να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων των δύο αγοριών.

Στη συνέχεια θα δοθούν στις οικογένειές τους αργότερα μέσα στην εβδομάδα και θα γίνουν ρυθμίσεις για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η προξενική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα συνοδεύει τις οικογένειες.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα