Μητσοτάκης: Σήμερα η ΠΝΠ για την ένταξη στρατιωτών και πυροσβεστών στο ΕΚΑΒ

 Μητσοτάκης: Σήμερα η ΠΝΠ για την ένταξη στρατιωτών και πυροσβεστών στο ΕΚΑΒ

Το στόχο η χώρα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδιοκιών των Ελλήνων πολιτών, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αποδέχθηκε την εισήγηση του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα και, μάλιστα σήμερα, στην έκδοση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θέτει τη δυνατότητα του υπουργείου Υγείας, μέσω του ΕΚΑΒ, την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των ενόπλων δυνάμεων, ώστε άμεσα, εντός του καλοκαιριού, να καλυφθούν ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων για να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά. Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως αυτό δεν είναι υποκατάστατο για τη μόνιμη παρέμβαση η οποία πρέπει να να γίνει στο ΕΚΑΒ.

Επίσης, ιεράρχησε την ψυχική υγεία ως άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10:00 στο υπουργείο Υγείας, όπου στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά την άφιξη έγινε δεκτός από χειροκροτήματα από εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο όπου είναι το γραφείο του υπουργού και πραγματοποιείται ήδη συνάντηση εργασίας.

Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται πως χθες πραγματοποίησε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αύριο το απόγευμα, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, κατά την οποία θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα