Σκουρλέτης: Crash test για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι δεν είναι μια προσωπική υπόθεση

 Σκουρλέτης: Crash test για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι δεν είναι μια προσωπική υπόθεση

«Προφανώς όταν ένας πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας εν προκειμένω, φεύγει μετά από 15 χρόνια, με καταλυτική παρουσία, μια παρουσία που σφράγισε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια πρόκληση το να μπορέσει ένα κόμμα να αποδείξει ότι δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, αλλά ότι καλύπτει ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες» επισήμανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΠάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα

«Σημασία έχει το περιεχόμενο των θέσεων και των συνθέσεων. Αυτό το οποίο καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει στη νέα του φάση είναι με βάση την παρακαταθήκη της προηγούμενης δεκαπενταετίας, όπου θα έλεγε κανείς ότι έχει ένα θετικό πρόσημο πέρα από το κακό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, να μπορέσει να περάσει σε μια νέα φάση. Είναι ένα crash test» προσέθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

 Όσο αφορά στις εσωκομματικές διαδικασίες, σημείωσε, ότι το Διαρκές Συνέδριο συγκαλείται με τους συνέδρους που είχαν εκλεγεί στο προηγούμενο, αλλά με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία, θα έχει να κάνει δηλαδή, σε σχέση «με την εκλογή του νέου προέδρου και προφανώς μια πρώτη αποτίμηση της νέας κατάστασης».

«Το σημαντικό και αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να μην υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση, είναι ότι ξεκαθαρίσαμε, ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πάμε για ένα έκτακτο συνέδριο εφ’ όλης της ύλης. Εκεί η συζήτηση θα έρθει να καλύψει κενά μιας κουβέντας που κατά τη γνώμη μου δεν έγινε σε βάθος μετά το 2019 και ήταν και μία από τις αιτίες που οδήγησαν στο πολύ κακό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών» ανέφερε.

Ερωτηθείς, εάν το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα έχει κλείσει, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «όχι, διότι υπάρχει μια παρακαταθήκη, δεύτερον, αντικειμενικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι νέος, από εκεί και έπειτα και ο ίδιος και η ίδια η ζωή πλέον, θα μας δείξει εάν με την τυπική έννοια έχει κλείσει».