Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα η υπόθεση για το… θαλάσσιο σερβίρισμα – Τι λένε οι εργαζόμενοι

 Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα η υπόθεση για το… θαλάσσιο σερβίρισμα – Τι λένε οι εργαζόμενοι

Στοιχεία για το περιστατικό με τον σερβιτόρο σε beach bar στη Ρόδο, θα κατατεθούν στον εισαγγελέα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φαίνεται ο σερβιτόρος μέσα στη θάλασσα να εξυπηρετεί πελάτες που βρίσκονται πάνω σε πλατφόρμα, που σύμφωνα με το Λιμενικό η κατασκευή είναι παράνομη.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη, ούτε τις συνθήκες εργασίας. Οι συνάδελφοι του σερβιτόρου αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι ο ντόρος που έχει προκληθεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες “μεσαίωνα”, ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια, όπως ειπώθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πρόστιμο στην επιχείρηση

Κατόπιν ελέγχου, το Λιμενικό Σώμα επέβαλλε υψηλό διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου για τις ξύλινες πλατφόρμες πάνω στις οποίες είχαν τοποθετηθεί ξαπλώστρες για τους πελάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχαν διαπιστωθεί ανάλογες παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση σε ελέγχους που έγιναν στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, όπου σχηματίστηκαν δικογραφίες μετά την επιβολή διοικητικών προστίμων.

Πηγή: iefimerida.gr