Κρήτη: Τουρίστας υπέστη καρδιακή προσβολή και επανήθε στη ζωή μετά από 17 λεπτά

 Κρήτη: Τουρίστας υπέστη καρδιακή προσβολή και επανήθε στη ζωή μετά από 17 λεπτά

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στον Πλατανιά Χανίων όταν ένας 60χρονος τουρίστας έπαθε καρδιακή προσβολή και ήταν χωρίς τις αισθήσεις του για 17 λεπτά. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και τελικά ο 60χρονος τουρίστας σώθηκε από διασώστες ιδιωτικής πολυκλινικής της περιοχής και το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο συμβάν.

“Ειδοποιήσαμε τον κ. Χαράλαμο Βιττωράκη, ο οποίος έστειλε δύο άτομα από την κλινική του, πλήρως εφοδιασμένα με απινιδώτη και όλα τα σχετικά και μαζί με το προσωπικού του ασθενοφόρου επανέφεραν στην ζωή τον άνθρωπο έπειτα από 17λεπτα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις του!” σημειώνει στο zarpanews.gr καταστηματάρχης της περιοχής που ήταν μπροστά στα γεγονότα.

“Όταν ο άνθρωπος άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής αρχίσαμε να χειροκροτάμε, όλος ο κόσμος που είχε μαζευτεί, για το πλήρωμα του ασθενοφόρου και τους βοηθούς του ιατρείου οι οποίοι κυριολεκτικά ήταν νεκρός και δεν τον άφησαν!” αναφέρει ενώ ο ίδιος συμπληρώνοντας πως “θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον κ. Βιττωράκη και στην ομάδα του”.

O 60χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο και του τοποθετήθηκε “μπαλονάκι”. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, “στις 18:58 της Παρασκευής (30.06.2023) έγινε κλήση για ασθενή με καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ξενοδοχείο του Πλατανιά Χανίων, στις 19:10 έγινε άφιξη του ασθενοφόρου στον χώρο. Ήδη είχε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ.

Τοποθετήθηκε απινιδωτής, διασωληνώθηκε με λαρυγγική μάσκα, τοποθετήθηκε ενδοφλέβια γραμμή και ξεκίνησε Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής (ALS) από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Σε συνεργασία με το προσωπικό του κ. Βιττωράκη o ασθενής ανατάχθηκε σε φλεβοκομβικό ρυθμό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στις 19:40. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Στεφανιαία Μονάδα”.