Κολομβία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – 9 νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες

 Κολομβία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – 9 νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν χθες Σάββατο στην Κολομβία όταν λεωφορείο έπεσε στη χαράδρα· τα περισσότερα από τα θύματα ήταν υπήκοοι Βενεζουέλας, που προσπαθούσαν να φθάσουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.

Αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Λουίς Χεσούς Λεόν, τόνισε στον Τύπο ότι «το 90% των επιβαινόντων στο λεωφορείο είχε εθνικότητα Βενεζουέλας και κατεθυνόταν στον βορρά», προς «την πόλη Καρταχένα».

Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκροί είναι έξι άνδρες και τρεις γυναίκες. Τα δύο θύματα ήταν ανήλικα.

Το δυστύχημα έγινε περί τις 04:20 [σ.σ. τοπική ώρα· στις 12:20 ώρα Ελλάδας] κοντά στον δήμο Πλαγιόν, στον νομό Σανταντέρ (βορειοανατολικά), σε δρόμο στα κολομβιανά παράλια στην Καραϊβική.

Η Πολιτική Προστασία είχε αναφέρει αρχικά πως το λεωφορείο με πάνω από 40 επιβάτες κινείτο σε δρόμο που συνδέει την Κούκουτα με την Μπουκαραμάνγκα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του κι έπεσε σε χαράδρα εκατό μέτρων. Σε οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε η Πολιτική Προστασία εικονίζεται το όχημα ανάμεσα σε θάμνους και είδη ιματισμού που έχουν διασκορπιστεί.

Την Τρίτη, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με ρυμουλκό φορτηγού στον νομό Λα Γουαχίρα (βόρεια). Τα τροχαία δυστυχήματα συγκαταλέγονται στις κυριότερες αιτίες θανάτου στην Κολομβία.

Το 2022, 7.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα στους δρόμους της χώρας των 50 εκατομμυρίων κατοίκων, αριθμός αυξημένος κατά 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τους αριθμούς της εθνικής υπηρεσίας οδικής ασφάλειας.

Σχετικά Άρθρα