Έκκληση Ζαχάροβα για ενότητα: Ο εχθρός περιμένει την εμφύλια διαμάχη μας, μην υποκύψετε

 Έκκληση Ζαχάροβα για ενότητα: Ο εχθρός περιμένει την εμφύλια διαμάχη μας, μην υποκύψετε

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα προτρέπει σε ενότητα γύρω από τον Πούτιν για να αποφευχθεί η «εμφύλια διαμάχη». Το ρωσικό ΥΠΕΞ απηύθυνε έκκληση για ενότητα στη Ρωσία προκειμένου να αποτραπεί η πιθανή απειλή «εμφύλιων συγκρούσεων».

«Έχουμε έναν αρχιστράτηγο [τον Βλαντιμίρ Πούτιν]. Όχι δύο, ούτε τρεις. Έναν. Και προέτρεψε όλους να ενωθούν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Telegram, απηχώντας τα συναισθήματα που εξέφρασαν άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Ο εχθρός απλώς περιμένει την εμφύλια διαμάχη μας», πρόσθεσε η ίδια.

Έκκληση Ζαχάροβα για ενότητα

Η Ζαχάροβα κάλεσε τους άνδρες της Ρωσίας να ενωθούν παρά τις διαφορετικές απόψεις τους. «Πίσω σας είναι τα παιδιά, οι γυναίκες, οι γονείς σας! Πίσω σας είναι η χώρα. Πίσω σας είναι όλα όσα υπερασπίζεστε με τα όπλα στα χέρια σας. Πίσω σας είναι οι τάφοι εκείνων που δεν λυπήθηκαν τον εαυτό τους. Είστε οι μελλοντικές γενιές. Κρατηθείτε και μην υποχωρήσετε».

Η Ζαχάροβα ολοκλήρωσε το μήνυμά της καλώντας τους Ρώσους να παραμείνουν δυνατοί.

«Σήμερα όλοι μας μπαίνουμε σε πειρασμό, η δύναμή μας δοκιμάζεται. Μην υποκύψετε! Μαζί με τον Πρόεδρο! Είθε ο Θεός να μας κρατήσει!», πρόσθεσε.

Τα λόγια της έρχονται την ώρα που ο επικεφαλής του Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι κατέλαβε τον έλεγχο βασικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ροστόφ και το Βορονέζ, υποσχόμενος να προχωρήσει στη Μόσχα, εάν ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και ο ανώτατος στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ δεν συναντηθούν μαζί του.

Σχετικά Άρθρα