Μαρινάκης: “Καμία αύξηση φόρου από την Κυβέρνηση την τετραετία”

 Μαρινάκης: “Καμία αύξηση φόρου από την Κυβέρνηση την τετραετία”

Φορολογικές παρεμβάσεις και μειώσεις φόρων θα αφορά το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1-Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά 90,4», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο μόνος αντίπαλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τα προβλήματα της χώρας.

«Ποτέ καμία αύξηση φόρου δεν θα δείτε, και από αυτή την Κυβέρνηση και από αυτή την τετραετία, οπότε νομίζω οι λεπτομέρειες θα είναι προσεχώς. Θα έχουμε, όπως έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά, μόνο μειώσεις φόρων και σταδιακά, με βάση και την πορεία της οικονομίας, θα αυξάνεται συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα. Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω ότι θα τον πετύχουμε για ακόμη μια τετραετία» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ευχαρίστησε «τον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων» όπως είπε, «για την πολύ μεγάλη τιμή που μου κάνει μετά την πρότασή του για να εκλεγώ γραμματέας του κόμματος, τώρα να εκπροσωπώ την Κυβέρνηση» και έστειλε ένα μήνυμα στους νέους λέγοντας ότι «στο πρόσωπό μου θεωρώ ότι επιβραβεύεται και μια συνολική προσπάθεια πολλών νέων ανθρώπων στη Ν.Δ. και περνάει κι ένα μήνυμα: Ότι οι νέοι δεν είναι μόνο χειροκροτητές. Δεν είμαι μόνο εγώ το παράδειγμα. Είναι και πολύ άξιοι συνάδελφοι στην Κυβέρνηση, είναι πολύ άξιοι νέοι βουλευτές και σε άλλα κόμματα που έχουν καταφέρει κι έχουν εκλεγεί, έχουν κάνει τον αγώνα τους. Πρέπει η νέα γενιά να βγει μπροστά, όχι, όμως, μόνο για το γεγονός ότι είμαστε νέοι. Η νεότητα από μόνη της δεν λέει τίποτα. Η νεότητα σε συνδυασμό με νέες ιδέες, με νέο τρόπο σκέψης, πιο γρήγορο, σε συνδυασμό με τα έμπειρα στελέχη, μπορούν να πετύχουν πολλά στη χώρα μας. Σίγουρα, είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη, τεράστια ευθύνη. Θέλω όσο μπορώ, όσο μπορώ, να εκπροσωπώ μία Κυβέρνηση, η οποία θέλει να πάει την Ελλάδα μπροστά, να κάνει ακόμη καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Μαρινακης αναφερόμενος στο ρόλο του επισήμανε ότι «πρέπει να δίνονται οι σωστές απαντήσεις όσο πιο γρήγορα στους πολίτες για να έχουν σωστή ενημέρωση» και προσέθεσε:

«Και σε μία χώρα η οποία, όπως και παγκόσμια, αλλά κυρίως και η Ελλάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα fake news, πολλές φορές κάποιοι έβλαψαν και την εικόνα της στο εξωτερικό. Προσπάθησαν να βλάψουν τη χώρα μας με βάση τα διεθνή συμφέροντα στο εξωτερικό με τα fake news. Έχουμε τεράστιο καθήκον να μιλάμε, να λέμε την αλήθεια, να επικοινωνούμε το κυβερνητικό έργο, να ενημερωνόμαστε για τα παράπονα των πολιτών και να έχουμε συνεχώς την αληθινή εικόνα της κοινωνίας: Τι θέλει ο κόσμος; Τι ζητάει ο κόσμος; Ποια είναι τα προβλήματα του; Αντίπαλος αυτής της Κυβέρνησης, όπως πολύ σωστά έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι τα προβλήματα και μόνο».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σέβεται απολύτως τις εσωκομματικές διαδικασίες και του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «μία αντίστοιχη κίνηση στα της Νέας Δημοκρατίας θα είχε γίνει την επομένη μιας εκλογικής ήττας ενός απερχόμενου Πρωθυπουργού, αλλά δημοκρατία έχουμε και ο καθένας κάνει τις επιλογές που ο ίδιος θεωρεί σωστές. Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι, γιατί δεν μου αρέσει ούτε να υπάρχει σφοδρή αντιπαράθεση με έναν άνθρωπο ο οποίος αποχωρεί, όπως αποχωρεί, και κρίνεται από την Ιστορία για όλα όσα έκανε».
Και ο κ. Μαρινάκης προσέθεσε:

«Μάλιστα έχει και μια σημειολογία ότι συνέβη την ημέρα που είχε αναγγείλει το κλείσιμο των τραπεζών. Θυμάμαι τότε, ήταν και η ονομαστική μου εορτή και χθες και τότε. Ήμουν τότε ένας νέος ελεύθερος επαγγελματίας που δεν ήξερα αν από τον Σεπτέμβριο θα μπορώ ξανά να λειτουργήσω το γραφείο μου και να δουλέψω. Περασμένα μεν, ξεχασμένα όχι, εγώ θα έλεγα. Όχι τόσο – σε καμία περίπτωση – για λόγους εκδικητικούς, αλλά ως μία μνήμη, η οποία θα βρίσκεται εδώ για να μην επαναληφθεί, πρώτον, η ανέξοδη πολιτική των κούφιων υποσχέσεων, που να καταλήγει στο να μας φορτώνονται άπειρα δισεκατομμύρια, πολλά δισεκατομμύρια, πάνω από 100 δισεκατομμύρια, να υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία για πολλά χρόνια. Αντί να γίνονται όλα όσα γίνονται, να γίνονται τα αντίθετα. Δηλαδή, εκεί που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, να τον αυξάνει. ‘Αρα, ουσιαστικά, να μην επαναληφθεί ξανά όλο αυτό «δώσε και σε μένα» που στη συνέχεια είχε καταστροφικές συνέπειες. Το δεύτερο, να φύγει μαζί με όλο αυτό, να φύγει μαζί και η τοξικότητα, η οποία, δυστυχώς, δεν καταδικάστηκε ποτέ από τον κ. Τσίπρα. Ακόμη και οι περιπτώσεις, όπως υπογραφές συναδέλφων σας, δεν ήταν ούτε καν αντικείμενο ούτε καν μιας σκιαγραφής, που στο δικό μας κόμμα θα ήταν αυτό, δεν θα συνέβαινε και ποτέ. Και να πάμε μπροστά, όλα τα κόμματα να πάνε μπροστά με προγραμματικό λόγο, με αντιπαραθέσεις, πολλές φορές και έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Το χρειάζεται η δημοκρατία. Ξέρετε και η Νέα Δημοκρατία, η Κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση».

Μιλώντας για την αντιπολίτευση είπε ότι όλοι, εν δυνάμει υποψήφιοι, σε οποιοδήποτε κόμμα θα δώσουν τον αγώνα τους, τη μάχη τους, θα εκθέσουν τις προτάσεις τους και τη θεώρησή τους για τα πράγματα, θα τους κρίνουν τα μέλη του κάθε κόμματος.

«Αυτό που έχει σημασία είναι, νομίζω, να καταλάβουν όλοι, άπαντες, και εμείς νομίζω το έχουμε αντιληφθεί και γι’ αυτό και αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα – βέβαια θα κρινόμαστε καθημερινά και θα κριθούμε ξανά στις επόμενες εκλογές – ότι οι πολίτες μας κρίνουν για το πόσες και πόσο πειστικές στην πράξη απαντήσεις δίνουμε στα προβλήματά τους, πρώτον. Και δεύτερον, κατά πόσο η πολιτική μας οδηγεί στο να ισχυροποιείται η χώρα. Γιατί είναι και η καθημερινότητα, αλλά είναι και γενικότερα το πόσο ισχυροποιείται η χώρα. Οικονομικά, στην εξωτερική της πολιτική, στη θωράκισή της, στις μεγάλες ανάγκες. Αυτά είναι τα ερωτήματα. Οπότε, ξέρετε, είναι σημαντικές οι εξελίξεις σε οποιοδήποτε κόμμα και ειδικά στο δεύτερο τη τάξει κοινοβουλευτικό κόμμα, όσο και αν αποδυναμώθηκε εκλογικά, αλλά για εμάς αυτό που προέχει είναι να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμά μας. Και ταυτόχρονα, γιατί όπως συνέβη και στην προηγούμενη τετραετία, το είδατε, ελπίζω να μην συμβούν όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύω, να απαντάμε και στις ανάγκες της κάθε ημέρας. Προκύπτουν ανάγκες, ζούμε σε ένα πάρα πολύ νέο διεθνές περιβάλλον, αλλάζουν πολλές φορές τα δεδομένα και χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση, η οποία να κάνει αυτό για το οποίο της έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός και έκανε και την προηγούμενη τετραετία. Και νομίζω ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι θα το κάνει. Να δίνει τις ταχύτερες και πιο πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα και στα ερωτήματα των πολιτών. Αυτό είναι για μένα το μεγάλο ερώτημα για όλα τα κόμματα. Εγώ δεν θα κάνω υποδείξεις σε κάποιο άλλο κόμμα. Εμείς θέλουμε να τρέξουμε πιο γρήγορα -εμείς, η Κυβέρνηση αυτή- και να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σύνολο. Το ξαναλέω. Το μήνυμα των εκλογών σίγουρα ήταν πάμε πιο σταθερά, πιο τολμηρά, πιο μπροστά, σίγουρα ακόμα πιο μεταρρυθμιστικά, να συνεχιστούν αυτά τα οποία έγιναν την προηγούμενη τετραετία και να γίνουν και άλλα πολλά περισσότερα».

Τέλος ο κ. Μαρινάκης είπε ότι πλέον οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ακόμη μεγαλύτερες τώρα, και σημείωσε:

«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη και λιγότερη η πίστωση χρόνου. Αλλά πέραν των βασικών μηνυμάτων, υπήρχε και ένα άλλο μήνυμα που το ερμηνεύουμε εμείς έτσι. Δεν μπορείς να ερμηνεύεις τους πολίτες, αλλά δίνουμε εμείς αυτή την ερμηνεία γιατί το είδαμε γυρίζοντας όλη την Ελλάδα. «Βάλτε τέλος γιατί εσείς μπορείτε να το κάνετε», αυτό μας είπαν οι πολίτες, «στην τοξικότητα». Πώς να βάλεις τέλος στην τοξικότητα; Με ακόμα πιο γρήγορες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που είδαμε την προηγούμενη τετραετία, που να μην δίνουν καν το περιθώριο σε ανθρώπους οι οποίοι επενδύουν στην μη κανονικότητα – η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά – ήταν μια φράση που αποτύπωνε τα προηγούμενα χρόνια – να έχουν ακροατήριο, με τις πολιτικές σου, με τη θετική σου στάση. Αυτό νομίζω είναι το μεγάλο μας καθήκον. Και είναι προσωπικά, ένα προσωπικό στοίχημα, μια προσωπική, η πρώτη ίσως και το μεγαλύτερο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θέλει να συνεχίσει να ενώνει τους Έλληνες. Δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα μας ψηφίζουν προφανώς όλοι. Όλοι οι πολίτες θέλουν μία Κυβέρνηση όπως η Κυβέρνηση αυτή η οποία να ενώνει και να λύνει προβλήματα».

Σχετικά Άρθρα