“Βατερλώ” σε Μαθηματικά και Ιστορία, η πλειοψηφία έγραψε κάτω από βάση

 “Βατερλώ” σε Μαθηματικά και Ιστορία, η πλειοψηφία έγραψε κάτω από βάση

Φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις πήραν μέρος 73.220 υποψήφιοι (πέρυσι 72.120). Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία η εικόνα των επιδόσεων των υποψηφίων δεν διαφέρει σημαντικά από πέρυσι και δυστυχώς οι βαθμολογίες είναι και πάλι χαμηλές στα περισσότερα μαθήματα.

Όσον αφορά όμως στα Μαθηματικά και στην Ιστορία οι υποψήφιοι κυριολεκτικά «πάτωσαν» καθώς πάνω από το 50% πήρε βαθμούς κάτω από το 10. Συγκεκριμένα στα Μαθηματικά το 55.95% έγραψε κάτω από τη βάση και στην Ιστορία το 50,76%.

Όμως και στα υπόλοιπα μαθήματα οι επιδόσεις δεν ήταν πολύ καλύτερη αφού και στη Φυσική το 48% έγραψε κάτω της βάσης, στη Χημεία το 44,85% αλλά και στα Αρχαία το 41,54%.

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ως οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (εκτός των Μουσικών Σπουδών).

Εφαρμογή υπολογισμού μορίων: Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Σχετικά Άρθρα